АТ “Софарма”: до 70-річчя – новий завод

Добре відома в  Україні фармацевтична компанія АТ «Софарма» нещодавно відзначила свій 70-річний ювілей. Сам по  собі знаменний, ювілейний рік, збігся зі ще однією важливою подією в історії розвитку компанії — відкриттям нового заводу у Врабево. На урочистій церемонії відкриття були присутні Президент Республіки Болгарія Георгій Парванов, шеф Виконавчого агентства з лікарських засобів Болгарії Борислав Борисов і представники Міністерства охорони здоров’я Болгарії.

МИНУЛЕ ТА СЬОГОДЕННЯ АТ «СОФАРМА»

Новий завод у Врабево

Історія компанії ведеться з 1933 р., коли було засновано першу виробничу лабораторію лікарських засобів, яка поклала початок болгарській фармацевтичній промисловості. У 1942 р. на основі лабораторії утворилася фармацевтична фабрика «Галенус», яка через 11 років стала називатися Хіміко-фармацевтичним заводом. У 1979 р. на підприємстві було відкрито новий ампульний цех. 2000 р. став важливою віхою в історії заводу, оскільки саме на той час відбувся процес його приватизації, і підприємство стало акціонерним товариством. За словами виконавчого директора АТ «Софарма» Огняна Донева, компанії цілком підходить девіз столиці Болгарії Софії: «Росте, але не старіє!». Підтвердженням цьому є той факт, що підприємство постійно розвивається, проведено реконструкцію та модернізацію виробництва, завдяки чому продукція АТ «Софарма» відповідає новій болгарській якості. АТ «Софарма» — один з основних виробників медикаментів і лікарської сировини в Болгарії, займає значну частину внутрішнього ринку та успішно експортує свою продукцію.

Крім власне АТ «Софарма» в групу компаній «Софарма фармасьютикалз» входять АТ «Уніфарм» — перший болгарський виробник, який отримав сертифікат GMP, АТ «Врамед» — невелике підприємство, що випускає конкурентоспроможну продукцію, яка користується попитом, фармацевтичний завод «Ростбалканфарм» розташований на території Росії, науково-дослідний хіміко-фармацевтичний інститут і АТ «Фармахім Холдинг», який відновлює діяльність на традиційних для Болгарії зовнішніх ринках і є правонаступником торгової марки «Фармахім», захищеної патентами в 32 країнах світу.

Асортимент продукції, що випускається на підприємствах групи компаній «Софарма фармасьютикалз», налічує понад 172 назви препаратів різних фармакотерапевтичних груп.

НОВИЙ ЗАВОД — НОВІ МОЖЛИВОСТІ

У компанії вважають, що 70-річний досвід діяльності і довіра мільйонів споживачів Болгарії та за її межами — велике надбання, але водночас і серйозна відповідальність, яка не дає можливості зупинятися на досягнутому і «спочивати на лаврах». Необхідність постійно вдосконалювати виробничі процеси відповідно до сучасних вимог спонукала керівництво підприємства побудувати новий завод у Врабево, урочисте відкриття якого відбулося 16 жовтня цього року. Проектування та будівництво заводу здійснювалися з дотриманням стандартів GMP. Завод оснащено сучасним обладнанням, налагоджено виробництво твердих лікарських форм, сиропів, гелів та мазей. Виробничі потужності підприємства розраховані на випуск 1 млрд таблеток, 20 млн упаковок сиропів і 30 млн упаковок мазей щороку при трьохзмінному режимі роботи із залученням 350 робітників.

Слід зазначити, що це лише один із чотирьох нових заводів, які АТ «Софарма» планує ввести в дію, виділивши на їх будівництво та оснащення значні кошти.

КОРПОРАТИВНА ФІЛОСОФІЯ І СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ

Основою корпоративної філософії АТ «Софарма» є бачення виробництва лікарських препаратів не просто як технологічного процесу, а як гуманної місії, втілення якої в життя неможливе без відповідності високим стандартам якості, що гарантує ефективність і безпеку медикаментів. Відповідно до цього формується і стратегія розвитку компанії, головні завдання реалізації яких полягають у виробництві лікарських засобів, якість яких відповідає міжнародним стандартам; розширення і відновлення асортименту для задоволення потреб сучасної охорони здоров’я; сприяння прогресу у фармацевтичній індустрії; проведення науково-дослідної роботи, спрямованої на розроблення лікарських препаратів.

АТ «Софарма» здійснює активну діяльність у сфері захисту патентних прав. На цей час компанія є власником значного числа патентів, і величезна увага приділяється їх відновленню та захисту від недобросовісної конкуренції. Більше ніж 200 торгових марок компанії зареєстровано в 40 країнах світу. АТ «Софарма» — член Європейської асоціації виробників генеричних препаратів (EGA), Європейської організації виробників безрецептурних лікарських засобів (AESGP) і один із засновників Союзу болгарських фармацевтичних виробників (ABPh).

АТ «СОФАРМА» В УКРАЇНІ

Представництво АТ «Софарма» в Україні офіційно зареєстровано в лютому 2000 р., хоча продукція цього підприємства постачається в нашу країну вже понад 20 років і досить добре відома як фахівцям, так і споживачам. Відкриття представництва стало якісно новим етапом у діяльності компанії на українському фармацевтичному ринку. Пріоритетними напрямками роботи представництва стали відстоювання прав на ексклюзивну промоцію ряду препаратів, розширення асортименту продукції, представленої в Україні, активна промоційна робота, пропаганда на ринку розумної цінової політики, яка грунтується на зваженому підході до ціноутворення, перешкоді виходу на ринок нашої країни контрафактної продукції і встановленні тісних партнерських взаємин з дистриб’юторами.

Портфель продуктів АТ «Софарма» на українському фармацевтичному ринку налічує 37 назв препаратів з урахуванням усіх лікарських форм і дозувань. Серед них такі давно відомі продукти, що вже стали «візитною карткою» компанії, як БРОНХОЛІТИН, КАРСИЛ, ТЕМПАЛГІН і СПАЗМАЛГОН у формі розчину для ін’єкцій. Завдяки активній роботі з просування продукції і вивіреній асортиментній політиці, основаній на реєстрації в Україні актуальних і широко застосовуваних продуктів, стабільним попитом користуються АНАЛГІН-ХІНІН, ВУЛНУЗАН, ГАСТРОФАРМ, ГЛАУВЕНТ, ІНДОМЕТАЦИН, КЕТОТИФЕН, РАНІТИДИН, ТАБЕКС та ін.

За роки роботи представництва АТ «Софарма» в Україні налагоджено партнерські стосунки з провідними вітчизняними оптовими компаніями, які забезпечують якісну дистриб’юцію лікарських препаратів компанії. Представництво приділяє велику увагу роботі з аптечними установами, забезпечує їх інформацією про продукти компанії. У Києві, на Подолі, за адресою: вул. Верхній Вал, 22 функціонує фірмова аптека АТ «Софарма», де можна придбати будь-який лікарський засіб з асортименту цього виробника.

Представництво АТ «Софарма» в Україні розташоване за адресою: м. Київ, Бессарабська площа, 5, офіс 10; тел.: (044) 235-49-02. Працівники представництва готові надати вичерпну інформацію про лікарські засоби АТ «Софарма», що постачаються на український фармацевтичний ринок.

Вікторія Матвєєва
За матеріалами, наданими представництвом АТ «Софарма» в Україні

На правах реклами

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті