Бурхливий розвиток “Ново Нордіск” у 2003 р.

«Ново Нордіск» (Данія) — одна з найстаріших та найбільш авторитетних інноваційних фармацевтичних компаній на планеті. Історія її діяльності на світовій фармацевтичній арені налічує понад 80 років, а представництво компанії в Україні цього року відзначило свій 10-річний ювілей («Щотижневик АПТЕКА», № 37 (408) від 29 вересня 2003 р.). Продукція компанії «Ново Нордіск» представлена на ринках 180 країн світу і застосовується головним чином в ендокринології — для лікування хворих на цукровий діабет (ЦД) обох типів, проведення терапії гормоном росту, замісної гормональної терапії, а також для зупинки кровотеч. Нині штат компанії становить близько 18,7 тис. співробітників (65% — у Данії і 35% — у 68 країнах світу), з них 19% зайнято у наукових дослідженнях та розробленні нових препаратів.

Штаб-квартира компанії «Ново Нордіск» у м. Багсверд (Данія)

Вже впродовж кількох десятиліть «Ново Нордіск» входить до трійки світових лідерів у галузі розроблення та виробництва засобів для лікування хворих на ЦД. Рік, що минає, став для компанії знаменним: згідно з даними IMS Health (провідного аналітично-інформаційного видання) станом на липень 2003 р. за обсягами продажу антидіабетичних препаратів компанія «Ново Нордіск» вийшла на перше місце у світі. На думку одного з керівників «Ново Нордіск» Каре Шультца, досягнення таких результатів стало можливим завдяки об’ємному портфелю новітніх препаратів та цілеспрямованим стратегіям на міжнародному ринку.

Підтвердженням цих слів служить бурхливий розвиток виробничих потужностей компанії у 2003 р. в різних країнах. Так, 26 червня 2003 р. у м. Каландборг (Данія) було відкрито новий завод з виробництва інсуліну Insulin Bulk Plant, будівництво якого тривало три роки, — найбільше та найсучасніше у світі підприємство цього профілю. Річна потужність його зможе задовольнити потреби 70 тис. хворих на ЦД (що відповідає річному обсягу споживання препаратів інсуліну в Данії). А 7 листопада 2003 р. компанія оголосила про свій намір інвестувати понад 200 млн дол. США у спорудження нового заводу з виробництва інсуліну у м. Монтіс-Кларос (Бразилія). Нове підприємство буде збудовано і обладнано відповідно до міжнародних стандартів GMP, що дозволить забезпечувати потреби в інсуліні не тільки країн регіону Латинської Америки та Карибського басейну (лише в самій Бразилії сьогодні налічується понад 10 млн хворих на ЦД), але й експортувати продукцію підприємства в інші частини світу. Будівництво нового заводу компанії «Ново Нордіск» планується розпочати у першій половині 2004 р., щоб у 2007 р. він випустив свою першу продукцію.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

На правах реклами

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті