Пацієнти відділення дитячої онкології Національного інституту раку забезпечені лікарськими засобами

18 Липня 2012 11:33 Поділитися

Пацієнти відділення дитячої онкології Національного інституту раку забезпечені лікарськими засобамиЯк повідомив Сергій Павлик, завідуючий відділенням дитячої онкології Національного інституту раку, пацієнти відділення дитячої онкології інституту у 2012 р. практично на 100% забезпечені цитостатиками. Також існує потреба в препараті Дактиноміцин — 300–400 флаконів на рік, який не представлений на ринку України. Його закупівлею займаються благодійні фонди «Краб» та «Запорука», і надається він батькам безкоштовно. Також завдяки благодійним фондам здійснюється закупівля лікарського засобу Топекан — 100–150 флаконів на рік, який було замовлено, але його досі не поставлено.

«Що стосується інших ліків і виробів медичного призначення, то вони наявні в достатній кількості. Антибіотиками та препаратами супроводу пацієнти забезпечені повністю. Така ж ситуація і з базовими матеріалами для перев’язки. На 50% відділення забезпечено додатковими витратними матеріалами (катетерами підключичними, дренажем, шовним матеріалом)», — зазначив С. Павлик.

Нагадаємо, на минулому тижні представники громадських організацій і волонтери заявляли про критичну ситуацію з поставками ліків за Державною програмою «Дитяча онкологія та онкогематологія». Відповідного листа було направлено на ім’я Президента України, Прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я. 16 липня поточного року у МОЗ проведено нараду з виробниками та дистриб’юторами лікарських засобів для дітей з онкологічними й онкогематологічними захворюваннями, під час якої досягнуто домовленостей щодо пришвидшення поставок відповідних препаратів.

За матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті