Які лікарські засоби будуть звільнені від ввізного мита?

У Міністерстві охорони здоров’я 20 травня 2004 р. під головуванням першого заступника міністра охорони здоров’я Олександра Орди відбулося перше засідання робочої групи з підготовки Переліку фармацевтичної продукції та сполук, що використовуються для її виготовлення, які не виробляються в Україні та класифікуються за групами 28, 29, 30 УКТ ЗЕД (робоча група була створена згідно з наказом МОЗ України № 152-Адм від 11.05.2004 р. — див. «Щотижневик АПТЕКА», № 19 (440) від 17.05.2004 р.).

Фармацевтична продукція та сполуки, які використовуються для її виготовлення, що ввійдуть до Переліку згідно з Законом України № 1637–IV від 18.03.2004 р. «Про внесення змін до деяких законів України», звільняються від сплати ввізного мита («Щотижневик АПТЕКА», № 16 (437) від 26.04.2004 р.). Перелік має стати інструментом контрольно-дозвільної системи, перш за все ним має керуватися Державна митна служба та інші заінтересовані міністерства та відомства.

Як зазначив О. Орда, робота щодо створення Переліку досить відповідальна і потребує координації зусиль багатьох фахівців, зокрема запропоновано Українській організації роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України і Комітету з охорони здоров’я Європейської бізнес-асоціації узагальнити пропозиції виробників лікарських засобів щодо субстанцій та готових лікарських засобів відповідно, і в  стислі строки надати до Державної служи лікарських засобів і виробів медичного призначення проекти Переліку.

Поки що без відповіді залишилося чимало питань. Яким має бути механізм поновлення Переліку, його порядок і періодичність, адже постійно відбувається реєстрація нових лікарських засобів? Яким має бути порядок взаємодії з митниками? Чи потрібно для кожного лікарського засобу, що ввійде до Переліку, підтверджувати його віднесення до групи УКТ ЗЕД? Чи може для цілей Переліку використовуватися Міжвідомча (Міністерства охорони здоров’я та Державної митної служби) база даних лікарських засобів з урахуванням її модифікації? Очевидно, відповіді на ці та інші запитання будуть отримані в ході роботи над  Переліком.

Наступне засідання робочої групи відбудеться 1 червня 2004 р. n

Прес-служба
«Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті