Лист-відповідь МОЗ України щодо переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи

Пропонуємо увазі читачів лист-відповідь МОЗ України на звернення ВГО «Аптечна професійна асоціація України» щодо переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
(МОЗ України)

ВГО «Аптечна професійна асоціація України»

Управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України розглянуло звернення ВГО «Аптечна професійна асоціація України» від 21.08.2012 р. № 71 та повідомляє наступне.

До Переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи, затвердженого наказом МОЗ України від 06.07.2012 р. № 498, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 20.07.2012 р. за № 1231/21543, включено вироби медичного призначення, а саме перев’язувальні та шовні засоби, стоматологічні матеріали, санітарно-гігієнічні вироби та матеріали, протезно-ортопедичні вироби та матеріали, посуд лабораторний, вироби окулярної оптики, вироби та матеріа­ли, призначені для пакування і зберігання виробів медичного призначення та лікарських засобів, наборів реагентів для медичного фотометричного, імуноферментного, радіоімунологічного та інших видів аналізів, сумки санітарні, аптечки клінічні, вироби з полімерних, гумових та інших матеріалів і вироби, які використовуються в медицині (згідно з національним стандартом України «Вироби медичні: розроблення і ставлення на виробництво» ДСТУ 3627:2005), медична техніка.

Відповідно до Порядку державної реєстрації медичної техніки та виробів медичного призначення, затвердженого постановою КМУ від 09.11.2004 р. № 1497, ввезення на митну територію, реалізація та використання в Україні виробів медичного призначення дозволяється тільки після їх державної реєстрації у встановленому порядку.

Л.В. Коношевич,
начальник Управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

юрий 05.10.2012 10:29
А в яку групу товарів можна віднести гумку Орбіт
аптекар 05.10.2012 1:19
Ні до якого, бо вони відносяться до продуктів харчування
Кира 09.10.2012 7:14
Прошу прояснить вопрос, коллеги, если у меня одна касса, тогда отпускать товары из приведенного списка я не имею права? А может утром я отпускать л.з.,в обед НДС, вечером "товары народного потребления"

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті