Президент України критикує діяльність Уряду

05 Листопада 2009 1:43 Поділитися

Президент України критикує діяльність УрядуВіктор Ющенко розкритикував діяльність уряду України щодо запобігання поширен­ню грипу А (Н1N1) в нашій державі. Під час наради з Державною надзвичайною протиепідемічною комісією щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні він зазначив, що уряд долає цю проблему безпорадно та абсолютно не був готовий до такого розвитку подій. Він нагадав, що у світі пандемія  грипу А (Н1N1) розпочалася давно, і свого часу ВООЗ присвоїла їй найвищий рівень небезпеки.

Президент нагадав, що ще 27 квітня поточного року у зв’язку з інформацією про можливість поширення грипу А (H1N1), він дав доручення уряду розробити дієві заходи із запобігання занесення та поширення в Україні зазначеного захворювання. У тому числі йшлося про створення Українського центру грипу та гострих респіраторних захворювань і виділення на його облаштування та повноцінне функціонування 50 млн грн. Однак, за його словами, КМУ не взяв до уваги його рекомендації, і вже у жовтні виявилося, що в Україні недостатньо захисних масок, взагалі немає тестових систем для виявлення грипу А (H1N1).

В. Ющенко також зауважив, що в Україні провалена кампанія з вакцинації населення. За його даними, за період розповсюдження грипу в країні бажання зробити щеплення виявили лише 6% українців.

Глава Держави також рекомендував політикам утриматися від коментарів щодо ситуації із захворюваністю на грип, не давати рекомендацій стосовно його лікування і залишити це право виключно медикам. В. Ющенко закликав їх не використовувати епідемію грипу в своїх цілях. «Неприпустимо, що навіть такі трагічні моменти політики намагаються використати з користю для себе», — зазначив Президент.

Крім того, він висловив обурення стосовно того, що під час поширення грипу в Україні проводилися масові політичні заходи. Президент зазначив, що під час епідемії МОЗ України має стати монополістом у наданні суспільству інформації щодо ситуації із захворюваністю, а також рекомендацій стосовно лікування хвороби.

За матеріалами www.president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті