У 90% хворих перебіг грипу А (H1N1) легкий

05 Листопада 2009 6:40 Поділитися

У 90% хворих перебіг грипу А (H1N1) легкийГрип А (H1N1) у 90% інфікованих протікає у легкій формі, не відрізняючись від інших ГРВІ. Про це повідомив Ігор Маричев, завідуючий лабораторією імунології і вакцинопрофілактики Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. Громашевського АМН України.

Він звернув увагу на те, що захворювання на грип А (H1N1) не смертельне, ймовірні важкі наслідки можна попередити, своєчасно звернувшись до лікаря.

І. Маричев навів дані Мінздоровсоцрозвитку Росії, які свідчать про те, що грип А (H1N1) у 90% інфікованих протікає у легкій формі, не відрізняючись від інших ГРВІ. Однак у 3–5% випадків захворювання має важкий перебіг з розвитком пневмонії і дихальної недостатності; 1,5% пацієнтів вимагають інтенсивної терапії зі штучною вентиляцією легень.

Сьогодні в Україні не зареєстровано вакцини проти грипу А (H1N1). Водночас у Росії, за словами І. Маричева, офіційно зареєстровано 4 такі вакцини. Він зауважив, що 09.11.2009 г. в Росії розпочнеться вакцинація населення проти вірусу грипу A (H1N1).

За матеріалами www.unian.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Лариса 06.11.2009 6:06
Странная статистика! Из 32-х больных "калифорнийским" гриппом умерли 14 (т.е. почти каждый второй!) А у каких 90% он протекает легко???

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті