Шановні колеги! Запрошуємо до співпраці!

Шановні колегиУ попередніх номерах «Щотижневика АПТЕКА» Національний фармацевтичний університет (НФаУ) вже неодноразово звертався до всіх працівників фармацевтичної галузі з пропозицією взяти участь у організаційних заходах щодо підготовки та проведення VІІ Національного з’їзду фармацевтів, який відбудеться 15–17 вересня 2010 р. на базі НФаУ.

Ми вдячні за розуміння важливості цієї події, а також пропозиції, які надходять до організаційного комітету.
Одне з питань, над яким сьогодні працює організаційний комітет, — це проект Етичного кодексу фармацевтичних працівників України.

У більшості провідних країн світу з високорозвинутою фармацевтичною галуззю етичні кодекси давно стали звичною формою регулювання етичних взаємовідносин між суб’єктами фармацевтичного ринку.

Ці кодекси декларують фундаментальні етичні принципи професії, засновані на моральних зобов’язаннях і цінностях, та є керівництвом до практичних дій у професійній фармацевтичній діяльності.

У теперішній складний для країни час необхідність прийняття такого документа не викликає сумнівів. Він розроблений робочою групою, до складу якої входили представники галузі, фармацевтичних асоціацій і провідні вчені НФаУ, та неодноразово обговорювався на багатьох науково-практичних конференціях.

Ми закликаємо всі професійні аптечні асоціації взяти активну участь у процесах, що впливають на те, якою буде фармацевтична галузь завтра.

Світова практика показує, що у підписанні етичного кодексу важлива роль належить громадським організаціям та професійним аптечним асоціаціям, які повинні консолідувати працівників галузі, в тому числі у прийнятті таких важливих документів.

Зовсім недавно (у вересні 2009 р.) відбулося підписання Етичного кодексу лікаря, що стало історичної подією для всієї медичної громади. Ініціаторами створення та підписання цого документа виступили саме громадські організації, звісно, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Ми пишаємося, що попередні V та VI з’їзди відзначилися такими важливими для галузі подіями, як заснування професійного свята — Дня фармацевтичного працівника, почесного звання «заслужений працівник фармації України».

Тому ми повинні зробити наступний крок і вирішити всі питання стосовно до­опрацювання проекту Етичного кодексу фармацевтичних працівників України, оскільки прагнемо, щоб він був підписаний на VІІ Національному з’їзду фармацевтів.

Всіх, кому небайдужа доля галузі, запрошуємо до співпраці, оскільки лише у випадку, коли ми проявимо активні та скоординовані дії, вся фармацевтична громада отримає важливий документ, який мають усі цивілізовані країни.

З повагою та надією на плідну співпрацю
Валентин Черних,  ректор НФаУ,
президент Харківської обласної асоціації фармацевтичних працівників,
голова організаційного комітету НФаУ

З приводу організації та проведення з’їзду звертайтеся до оргкомітета: Харків, Національний фармацевтичний університет, тел.: +38 (057) 758-82-01, e-mail: [email protected] — Алла Анатоліївна Котвіцька, проректор по навчально-педагогічній роботі.
E-mail з’їзду: [email protected]

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*