О. Мельниченко: «Штрафні санкції до фармацевтів будуть адекватними їхній поведінці»

10 Листопада 2009 4:36 Поділитися

Штрафні санкції до фармацевтів будуть адекватними їхній поведінціОргани Антимонопольного комітету України (АМКУ) розпочали розгляд 72 справ, порушених щодо фармацевтичних компаній за встановленими фактами необґрунтованого підвищення цін на антигрипозні лікарські засоби і вироби медичного призначення. Про це на брифінгу під час Українського фармацевтичного форуму заявив Олександр Мельниченко, в.о. голови АМКУ.

Він також зазначив, що справи про порушення фармацевтами конкуренційного законодавства розглядаються відділеннями АМКУ в усіх регіонах, крім Севастополя, де ціни на ліки залишаються стабільними з жовт­ня 2009 р. Найбільше справ розслідується у Волинській обл. — 8, Рівненській — 6, Києві та Київській обл. — 9.

За словами О. Мельниченко, станом на 10 листопада продовжуються перевірки 5 крупних оптових постачальників і 7 найбільших виробників лікарських засобів. Вимоги АМКУ щодо зниження цін на препарати і вироби медичного призначення охопили 1627 оптових і роздрібних фармацевтичних підприємств.

Також в.о. голови АМКУ повідомив, що за ознаками бездіяльності у вжитті протиепідемічних заходів порушено 4 справи стосовно місцевих управлінь охорони здоров’я, зокрема, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської обл. та м. Хмельницький.

Як зазначив О. Мельниченко, працівники системи органів АМКУ продовжують роботу з аптечними мережами та оптовими постачальниками, поведінка яких щодо зниження цін враховуватиметься під час прийняття рішень у справах.

За матеріалами www.amc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті