О. Біловол: «Вето Президента унеможливить проведення вакцинації проти грипу А(H1N1)»

12 Листопада 2009 1:02 Поділитися

Вето Президента унеможливить проведення вакцинації проти грипу АДля того щоб провести вакцинацію проти грипу A (H1N1) в Україні необхідно, щоб Президент підписав законопроект про виділення 1 млрд грн. на боротьбу з епідемією. Про це заявив на прес-конференції у будинку уряду Олександр Біловол, перший заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України. За його словами, вакцинація проводитиметься на добровільній і безоплатній основі.

О. Біловол також закликав усіх політиків, керівників медичної галузі, населення Украї­ни відповідально і серйозно підійти до питання вакцинопрофілактики. Перший заступник міністра охорони здоров’я вважає, що вакцинацію потрібно проводити проти сезонного грипу та грипу A (H1N1). Він підкреслив, що вакцинацію проти пандемічного грипу необхідно в першу чергу провести серед груп ризику — медичних працівників, вагітних, дітей віком від 6 міс до 12 років.

О. Біловол повідомив, що уряд повністю відпрацював алгоритм вакцинації з розрахунками щодо кількості вакцин. За його словами, відповідно до попередніх розрахунків Україні потрібно 12,5 млн. доз вакцини для проведення першого етапу імунопрофілактики проти грипу A (H1N1). При цьому сьогодні до медичних закладів надійшло 168 тис. доз вакцини проти сезонного грипу, і найближчим часом передбачається придбання ще 800 тис. доз.

О. Біловол також повідомив, що нині в Україні процедуру державної реєстрації проходять 2 вакцини для імунопрофілактики пандемічного грипу компаній «GlaxoSmithKline» та «Петровакс».

Нагадаємо, що під час брифінгу Ганна Моісеєва, директор Центру імунобіологічних препаратів МОЗ України, зазначила, що, можливо, російська вакцина буде зареєстрован­а на початку грудня.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті