Правоохоронці виявили факти безрецептурного продажу кодеїновмісних ліків

22 Січня 2013 5:50 Поділитися

Як повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ (ГУМВС) України в Донецькій області, з метою забезпечення належного контролю над обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і підконтрольних лікарських засобів з початку року керівництвом управління було вирішено постійно проводити заходи щодо перевірки аптек і закладів охорони здоров’я.

Уже в ході перших рейдів на території Донецька та Макіївки міліціонерами зафіксовано 4 факти безрецептурного продажу лікарських засобів, що містять кодеїн.

За словами Едуарда Зачиняєва, начальника відділу УБНОН ГУМВС України в Донецькій області, правоохоронці провели з фармацевтами роз’яснювальну роботу і склали стосовно них адміністративні протоколи за ст. 42-4 КУпАП України «Реалізація лікарських засобів без рецепта в заборонених законодавством випадках», що карається штрафом в розмірі від 6 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо міліціонери виявлять повторні порушення законодавства тими самими особами, ініціюватиметься питання про позбавлення права на здійснення ними діяльності щодо реалізації лікарських засобів.

Нагадаємо, що 23.11.2012 р. набув чинності наказ МОЗ України від 07.09.2012 р. № 708 стосовно внесення змін до критеріїв віднесення наркотичних (психотропних) лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів, до категорії лікарських засобів, які відпускаються без рецептів, затверджених наказом МОЗ Украї­ни від 14.05.2003 р. № 210. Згідно з наказом комбіновані лікарські засоби, що містять кодеїн, вилучено з категорії лікарських засобів, які відпускаються без рецепта.

За матеріалами www.doneck-mvs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Олександр 24.01.2013 10:23
Вся боротьба з наркотиками - це джерело заробляння грошей тими хто цю боротьбу веде. До 1985 року мак всюди ріс як бур`ян і нікому він не був потрібен і про наркоту ніхто не чув. Соломку самі без міліції палили та на гноянки викидали!!!!!! Турботою про здоров`я нації тілки прикриваються. Від алкоголю та цигарок шкоди набагато більше та й гине більше. На забрононах заробляє влада та силові структури. Чим більше заборон, тим більше споживання і збілшуються їх прибутки.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті