Факультет ступеневої фармацевтичної освіти

У житті кожної людини бувають ситуації або родинні обставини, які змушують її поєднувати роботу й навчання або переорієнтовувати сферу діяльності, підвищувати свою кваліфікацію. Оптимальним рішенням у такому разі може бути вибір заочної форми навчання, яка дозволяє навчатися без відриву від виробництва, економити час навчання у ВНЗ, отримувати консультації, тексти лекцій, контрольних завдань та іншу необхідну інформацію дистанційно через інтернет; отримувати оплачувану додаткову відпустку на сесію згідно зі ст. 15 Закону України «Про відпустки» та має низку інших переваг.

Заочна форма навчання в Національному фармацевтичному університеті бере свій початок з 1928 р., коли за дорученням Наркомздоров’я УРСР Харківському фармацевтичному інституту було дозволено готувати фахівців галузі шляхом заочного навчання. Спеціально для студентів, які мають середню фармацевтичну освіту та досвід роботи, складено на основі типового окремий навчальний план.

Враховуючи багаторічний досвід у підготовці кваліфікованих спеціалістів за заочною формою навчання, відповідну матеріально-технічну базу, повний навчально-методичний комплекс, професійні науково-педагогічні кадри та контингент студентів, що постійно збільшується, у 1999 р. було створено факультет із заочної (дистанційної) форми навчання за спеціальністю «Фармація» (наказ МОЗ України від 06.10.1999 р. № 244).

Значною перевагою заочної форми навчання є можливість урахування кваліфікаційного рівня попередньої освіти при розробці навчального плану, що дозволяє скоротити термін навчання студента, тобто забезпечує отримання ступеневої освіти.

З огляду на це у 2011 р. факультет заочної (дистанційної) форми навчання було реорганізовано у факультет ступеневої фармацевтичної освіти.

На сьогодні контингент факультету налічує близько 4,5 тис. студентів.

Факультет ступеневої фармацевтичної освіти здійснює підготовку студентів за кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» та «магістр» спеціальності «Фармація» з різними термінами навчання:

  • на базі повної середньої освіти з терміном навчання 5 років 6 міс;
  • на базі освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» з напряму «Медицина» або «Фармація» з терміном навчання 4 роки 6 міс;
  • на базі здобутої вищої освіти для отримання другої вищої освіти за спеціальністю «Фармація» з терміном навчання 4 роки 6 міс;
  • на базі освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» за напрямом «Фармація» з терміном навчання 2 роки 6 міс;
  • на базі здобутої вищої освіти за фахом «Технологія фармацевтичних препаратів» з терміном навчання 2 роки;
  • на базі здобутої вищої освіти за фахом «Технологія парфумерно-косметичних засобів» з терміном навчання 1 рік 6 міс;
  • на базі здобутої вищої освіти за фахом «Клінічна фармація» з терміном навчання 1 рік 6 міс;
  • на базі освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» за напрямом «Фармація» для здобуття ступеня «магістр» з терміном навчання 1 рік 6 міс.

Факультет ступеневої фармацевтичної освіти

Магістратура забезпечує високий рівень знань з фундаментальних дисциплін, необхідних для здобуття найвищого кваліфікаційного рівня за обраною професією.

Випускнику магістратури присвоюється кваліфікація «магістр». Це свідчить про те, що він здатен не тільки виконувати роботу на найвищому професійному рівні, але й аналізувати проблеми, мислити системно й знаходити нестандартні, ефективні та науково обґрунтовані рішення.

Диплом магістра фармації надає широкі можливості для професійного та кар’єрного зростання провізорів, сприяє отриманню адміністративних та керівних посад у фармацевтичній галузі, а також створює основу для подальшого вступу до аспірантури, докторантури.

Магістр фармації на відміну від спеціаліста має незаперечні конкурентні переваги на ринку праці в Україні й країнах Європи та Америки.

Високий рівень методичного забезпечення, використання мультимедійних технологій у навчальному процесі при отриманні контрольних завдань; консультації при виконанні самостійної роботи, наявність дистанційних курсів з дисциплін, високий рівень організації, проведення та контролю навчального процесу забезпечує підготовку висококваліфікованих кадрів для практичної фармації.

За останні 5 років дипломи спеціалістів отримали близько 5 тис. випускників, дипломи магістрів — 200 випускників, з них — 56 дипломів з відзнакою.

Студенти факультету ступеневої фармацевтичної освіти беруть активну участь у тренінгах за фахом, науково-практичних конференціях в Україні та за кордоном.

Серед наших студентів є учасники та призери вітчизняних та міжнародних спортивних змагань, зокрема Віталій Ковтунов, чемпіон кубку Європи з дзюдо (Польща, 2011 р.); учасник чемпіонату світу з дзюдо (ПАР, 2012 р., 7-ме місце); Яна Тіганова, член олімпійської збірної України з велоспорту та ін.

Доброю традицією факультету ступеневої фармацевтичної освіти стало проведення урочистостей з нагоди посвяти у студенти першокурсників, випускного вечора та урочистого вручення дипломів. Щороку факультет випускає близько тисячі студентів.

Завдяки плідній співпраці з роботодавцями всієї України та участі у щорічній «Ярмарці вакансій» факультет бере активну участь у праце­влаштуванні випускників та студентів.

Декан факультету Світлана Георгіївна Калайчева, кандидат фармацевтичних наук, доцент, тел. факультету: (057) 706-15-89; e-mail: [email protected].

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА» за матеріалами, наданими НФаУ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті