Зміни щодо закупівлі товарів за державні кошти

Зміни щодо закупівлі товарів за державні кошти8 грудня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко підписала постанову КМУ № 1335 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою вносяться зміни до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти (затверджене постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 921).

Змінами зокрема передбачено, що закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється у вітчизняни­х виробників, а у разі, коли товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України, — у виробників товарів, виконавців робіт і надавачів послуг — нерезидентів. При цьому документальне підтвердження статусу вітчизняного виробника може надаватися місцевими органами виконавчої влади.

Положення доповнюється пунктом щодо зобов’язання замовників вести електронний реєстр державних закупівель (за встановленою формою, яка міститься в додатку до постанови), який оприлюднюється на сайті замовника.

Змінюється термін для подання тендерних пропозицій, який тепер повинен становити 21 календарний день від дати опублікування оголошення про проведення торгів чи відправлення запрошення до участі в них. В окремих випадках зазначений термін може бути зменшено до 14 календарних днів.

Також замовник повинен безоплатно надіслати або подати тендерну документацію особі, що зробила запит на її отримання, протягом одного робочого дня з дня отримання такого запиту. В свою чергу особа, яка отримала тендерну документацію, має право не пізніше ніж за 5 календарних днів до закінчення терміну подання тендерних пропозицій звернутися до замовника за роз’ясненнями щодо неї.

У постанові КМУ № 1335 визначається, що процедури закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, розпочаті до дня набуття чинності цією постановою, завершуються відповідно до порядку, що діяв до вказаного дня.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті