Змінено умови тендерної закупівлі медичних послуг

?

Кабінет Міністрів України 22 листопада 1999 р. видав постанову «Про вдосконалення системи державних закупівель» (№ 2113) з метою вдосконалення норм і процедур закупівлі товарів (робіт, послуг) за рахунок коштів державного бюджету та іноземних кредитів, що залучаються під гарантії Кабінету Міністрів України. Постанова видана також з метою запобігання економічним зловживанням.

Кабінет Міністрів зобов’язав керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади, установ та організацій — розпорядників бюджетних коштів, забезпечити створення постійно діючих тендерних комітетів для організації та проведення торгів (тендерів) на закупівлю товарів (робіт, послуг) за рахунок коштів державного бюджету, іноземних кредитів, що залучаються під гарантії Кабінету Міністрів України, та затвердити положення про них.

Державному комітетові статистики (за поданням Міністерства економіки) запропоновано затвердити державну статистичну звітність щодо проведення торгів (тендерів) на закупівлю товарів (робіт, послуг) за рахунок коштів державного бюджету та іноземних кредитів, що залучаються під гарантії Кабінету Міністрів України, та ввести її в дію з 2000 року; Міністерству економіки — забезпечити видання інформаційно-аналітичного бюлетеня «Вісник державних закупівель» за рахунок коштів, передбачених у кошторисі міністерства на статтю «Періодичні видання».

Згідно з постановою № 2113 міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, установи та організації — головні розпорядники бюджетних коштів, щороку у двомісячний термін після затвердження Державного бюджету України повинні інформувати Міністерство економіки про заплановані на поточний рік торги (тендери) на закупівлю товарів (робіт, послуг) за рахунок коштів державного бюджету та іноземних кредитів, що залучаються під гарантії Кабінету Міністрів України.

Постановою № 2113 також внесено зміни та доповнення до деяких постанов Кабінету Міністрів України. Зокрема, змінено Положення про порядок організації та проведення торгів (тендерів) у сфері державних закупівель товарів (робіт, послуг), затверджене постановою Кабінету Міністрів України № 694 від 28 червня 1997 р.

Згідно із внесеними змінами у разі закупівель на суму від 70 тис. грн. до 100 тис. доларів США і більше творів мистецтва, комунальних, медичних послуг, послуг щодо підготовки спеціалістів, науково-дослідних, проектних та конструкторських робіт, закупівель, пов’язаних із захистом виключних прав, зокрема патентів, або коли через відсутність конкуренції з технічних причин продукція може бути поставлена (виконана) тільки певним постачальником (підрядником) і при цьому немає альтернативи, можуть застосовуватися процедури конкурентних переговорів. Призначення останніх має бути достатньо обгрунтоване, і вони повинні використовуватися з метою послаблення конкуренції між постачальниками (підрядниками) або їх дискримінації.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті