Міністерство охорони здоров’я України.Наказ від 03.05.2001 № 165

?

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ
від 03.05.2001 № 165
ПРО СТВОРЕННЯ РЕЗЕРВІВ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА ВИРОБІВ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ, ЛІКВІДАЦІЇ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТЕХНОГЕННОГО І ПРИРОДНОГО ХАРАКТЕРУ ТА ЇХ НАСЛІДКІВ

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2001 року № 308 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення “Про відомчий, регіональний та місцевий резерви лікарських засобів та виробів медичного призначення Міністерства охорони здоров’я України на випадок виникнення надзвичайних ситуацій” (додається).

2. Генеральному директору Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Рощину Г.Г. у термін до 10.05.2001 року розробити та затвердити в установленому порядку номенклатуру, обсяги, норми накопичення лікарських засобів та виробів медичного призначення резервів, а також розрахунки потреби коштів. Забезпечити створення відомчого резерву МОЗ України. Пропозиції подати до МОЗ.

3. Міністерству охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій створити регіональні і місцеві резерви лікарських засобів та виробів медичного призначення з урахуванням максимальної гіпотетичної надзвичайної ситуації, характерної для конкретної території, а також передбаченого обсягу робіт з ліквідації її наслідків.

4. Начальнику Головного управління економіки МОЗ України Барановій Т.Ф. передбачити відповідні кошти для створення резервів у проекті закону України “Про Державний Бюджет України на 2002 рік”.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Картиша А.П.

Міністр

В.Ф. Москаленко


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказом МОЗ України від 03.05.2001 № 165

ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ВІДОМЧИЙ, РЕГІОНАЛЬНИЙ ТА МІСЦЕВИЙ РЕЗЕРВИ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА ВИРОБІВ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ НА ВИПАДОК ВИНИКНЕННЯ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

1. Матеріальні резерви МОЗ України медичних засобів, медичного та спеціального майна для запобігання ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків (далі — Резерви) створюються МОЗ України відповідно до закону України “Про захист населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру” та постанови КМУ від 29 березня 2001 року № 308 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”.

2. Резерви призначені для проведення невідкладних робіт по наданню в екстремальних ситуаціях медичної допомоги громадянам для запобігання або зменшення ураження людей, забезпечення епідемічного благополуччя в зонах надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

3. Номенклатура та норми накопичення запасів резервів погоджуються з МНС і затверджуються головою Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

4. Створення, утримання та поповнення резервів здійснюються за рахунок коштів державного та місцевого бюджету.

5. Матеріальні цінності, що поставляються до резервів, повинні мати сертифікат відповідності на весь нормативний термін їх зберігання.

6. Придбання матеріальних цінностей, що поставляються до резервів, здійснюється на тендерній основі відповідно до законодавства.

7. Резерви розміщуються на Центральних складах спецмедпостачання МОЗ України та на складах баз спеціального медичного постачання управлінь охорони здоров’я облдержадміністрацій.

8. Зберігання та облік резервів здійснюється згідно з нормативними актами. Накопичення резервів здійснюється за встановленими нормами та відповідно до річних графіків.

9. Поповнення резервів, які використані під час ліквідації надзвичайної ситуацій, здійснюється за рахунок коштів, передбачених у відповідних бюджетах для їх створення і накопичення.

10. Резерви використовуються для:

  • здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

  • ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.

11. Залучення резервів здійснюється за рішенням керівників відповідних органів виконавчої влади, до компетенції яких належить створення, утримання та поповнення відповідних резервів.

12. Відповідальність за створення та накопичення резервів, контроль за їх наявністю, станом та використанням покладається на:

  • Генерального директора Українського науково-практичного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф;

  • Міністра охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальників управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті