Президент Таджикистану відвідав «Фармацевтичну фірму «Дарниця»

Минулого тижня в Україні з триденним візитом перебувала офіційна делегація Республіки Таджикистан на чолі з Президентом Емомалі Рахмоновим. Це перший візит такої представницької делегації в нашу країну з моменту отримання Таджикистаном незалежності. Окрім переговорів з Президентом України, зустрічей з головою парламенту, прем’єр-міністром та іншими офіційними особами програма візиту включала відвідання Емомалі Рахмоновим «Фармацевтичної фірми «Дарниця».

Високому гостю — хліб-сіль

?

Президента Таджикистану та членів офіційної делегації супроводжували міністр охорони здоров’я України Віталій Москаленко, заступник міністра Олександр Коротко, голова Державної адміністрації Дарницького району м. Києва Валерій Кир’ян.

На «Фармацевтичній фірмі «Дарниця» за доброю українською традицією гостей зустрічали хлібом-сіллю. Генеральний директор підприємства Володимир Загорій з гордістю показував гостям своє господарство. Гості оглянули територію підприємства, ознайомились з його інфраструктурою, відвідали цех ампульного виробництва. Імпровізована екскурсія зайняла небагато часу, але було помітно, що вона справила на таджицьку делегацію гарне враження.

За словами прес-секретаря Президента Таджикистану Зафара Саїдова, відвідання провідного українського фармацевтичного підприємства може стати кроком до налагодження співробітництва між двома країнами у галузі виробництва лікарських засобів. Він зазначив, що Україна має добре розвинені технології і великий досвід у сфері виготовлення ліків. Виходячи з цього, Зафар Саїдов не виключає в перспективі можливості створення в Таджикистані спільного фармацевтичного підприємства.

Того ж дня український та таджицький президенти підписали Договір про дружбу та співробітництво між двома країнами. Крім того, на урядовому рівні було підписано більше 10 українсько-таджицьких документів, тим самим закладено правову базу для розширення співробітництва між обома державами. Створено також спільну українсько-таджицьку урядову комісію для розроблення конкретних кроків двосторонньої співпраці.

Візит на  «Фармацевтичну фірму «Дарниця» викликав лише позитивні емоції
(справа наліво: Емомалі Рахмонов, Віталій Москаленко, Володимир Загорій, Валерій Кир’ян)

Подарунок Президента Емомалі Рахмонова —
таджицький національний килим

?

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Фото Євгена Кривші

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті