Розпорядження Київської міської державної Адміністрації від 02.07.2002 р. № 1292

 Зареєстровано в Київському міському управлінні

11 липня 2002 р. за № 51/454

ПРО РЕГУЛЮВАННЯ ГРАНИЧНИХ ТОРГОВЕЛЬНИХ НАДБАВОК (НАЦІНОК)
НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ І ВИРОБИ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 р. № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 03.12.2001 р. № 480/294 «Про затвердження Переліку вітчизняних та імпортних лікарських засобів і виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню»

1. Встановити:

1.1. Граничний рівень постачальницько-збутової надбавки (націнки) суб’єктам підприємницької діяльності на вітчизняні та імпортні лікарські засоби і вироби медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, на рівні не вище ніж 5 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості).

У разі перевищення витрат рівня встановленої граничної надбавки (націнки) суб’єкти підприємницької діяльності, які займаються імпортом лікарських засобів і виробів медичного призначення, або перший оптовий покупець вітчизняних лікарських засобів і виробів медичного призначення надають відповідні розрахунки рівня граничної надбавки (націнки) в межах не вище 10 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості) на погодження до управління з питань цінової політики Київської міської державної адміністрації.

1.2. Граничний рівень роздрібної надбавки (націнки) на лікарські засоби і вироби медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, що реалізуються населенню через аптечну мережу, на рівні не вище ніж 25 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості).

1.3. Граничний рівень роздрібної надбавки (націнки) на лікарські засоби і вироби медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, що придбаваються державними та комунальними закладами охорони здоров’я за бюджетні кошти з урахуванням постачальницько-збутової надбавки (націнки), на рівні не вище ніж 10 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості).

1.4. Залишки лікарських засобів і виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, та сформовані до прийняття цього розпорядження (п. 1.1–1.3) не переоцінюються до їх нового надходження.

2. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 24.04.98 р. № 528 «Про регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», від 06.02.98 р. № 222 «Про встановлення граничного рівня постачальницько-збутової надбавки (націнки) на лікарські засоби» та від 06.02.98 р. № 224 «Про встановлення граничних рівнів торговельних надбавок (націнок) суб’єктам підприємницької діяльності на вітчизняні та імпортні лікарські засоби і вироби медичного призначення».

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов’язків.

Голова О. Омельченко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті