Поліція ліквідувала схему виготовлення бактеріального продукту, що реалізовувався як лікарський засіб

30 Грудня 2015 11:25 Поділитися

Поліція ліквідувала схему виготовлення бактеріального продукту, що реалізовувався як лікарський засібПрацівники Управління захисту економіки Національної поліції України в Дніпропетровській області завадили потраплянню в обіг невідомого бактеріального продукту під виглядом лікарського засобу. Виготовляли його у лабораторії навчального медичного закладу, а розповсюджували через лікарні міста, як дорослим, так і маленьким дітям.

Встановлено, що до організації виготовлення бактеріального продукту причетні працівники одного вищого навчального медичного закладу. За попередньою інформацією цей бізнес вони розпочали з січня 2014 р., використовуючи для цього лабораторні можливості, біологічні матеріали та приміщення кафедри. Виготовлену продукцію використовували для «лікування» дисбактеріозу, дисфункції кишечнику та хвороб обміну речовин.

Державна реєстрація вищезазначеного «препарату» відсутня. Таким чином, немає інформації про реакцію організму та побічні ефекти після його вживання.

Працівники поліції з’ясували, що даний продукт реалізовували через державні та приватні медичні заклади. Також встановлено особу, що займалася збутом, — це 53-річна жінка, яка працює у вищезазначеному навчальному закладі.

До збуту бактеріального продукту було залучено близько 15 лікарів як державних, так і приватних установ охорони здоров’я, які призначали його як дорослим, так і дітям.

За виписку рецепта й направлення до лабораторії діагностичного центру лікарі отримували «відкат» у розмірі 30% за 1 реалізовану одиницю. 1 шприц ємністю 20 мл коштував 150 грн.

Попередньо встановлено: щомісяця реалізовувалося 900 одиниць продукту вартістю 135 тис. грн.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, працівники Управління захисту економіки провели ряд санкціонованих обшуків.

За результатами проведених слідчих дій правоохоронці вилучили 50 готових до реалізації шприців, 800 ампул з сировиною, 6 л живильної рідини, 2 тис. дол. США, 16,5 тис. грн., а також чорнові та робочі записи.

На даний час працівники Управління захисту економіки Національної поліції України в Дніпропетровській області проводять заходи зі встановлення кола осіб, які можуть бути причетні до виготовлення та реалізації невідомого препарату, а також тих, хто міг постраждати від його вживання.

За матеріалами www.mvs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Анатолий 30.12.2015 12:01
Скорей всего, это кафедра микробиологии. Героев надо знать в лицо.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті