За фальсифікацію ліків харків’янина засуджено до 6 років позбавлення волі

03 Лютого 2016 11:50 Поділитися

За фальсифікацію ліків харків’янина засуджено до 6років позбавлення воліВідповідно до вироку Московського районного суду Харкова від 27 січня 2016 р., що було розміщено в Єдиному реєстрі судових рішень України, харків’янина, який займався фальсифікацією лікарських засобів, засуджено до 6 років позбавлення волі. Він входив до злочинного угрупування у складі 3 громадян України, діяльність якого пов’язана з незаконним виробництвом, перевезенням, пересиланням, зберіганням з метою збуту та збутом фальсифікованих ліків з березня 2014 р. до лютого 2015 р. Організатор групи наразі в розшуку.

У гаражному приміщенні було налагоджено незаконне виробництво лікарських засобів, а саме препаратів «Терафлю від грипу та застуди зі смаком лимона» та «Фармацитрон». Для цього було придбано у невстановленої слідством особи лікарський засіб «Флюколд» (близько 60 полімерних мішків) із закінченим терміном придатності, який підлягав утилізації. Прострочений препарат змішували з цукровою пудрою та фасували під виглядом препаратів «Терафлю від грипу та застуди зі смаком лимона» та «Фармацитрон» з метою подальшої реалізації.

Збут фальсифікованих лікарських засобів відбувався шляхом поштового відправлення фальсифікованих лікарських засобів особам у різні міста України (Київ, Черкаси, Маріуполь) через перевізників «Нова пошта» та «Делівері».

Під час проведених 18 лютого 2015 р. обшуків виявлено та вилучені фальсифіковані лікарські засоби «Терафлю від грипу та застуди зі смаком лимона» в пакетиках № 1 серії: Е6099, «Терафлю від грипу та застуди зі смаком лимона» у пакетиках № 10 серії: Е6099 (загальною кількістю 6 642 пакетики); «Фармацитрон» у пакетиках № 1, № 10 серії: Р-54769 (загальною кількістю 9 653 пакетики), а також устаткування для їх виробництва.

Загальна ринкова вартість фальсифікованих лікарських засобів становить 204 349,95 грн., що кваліфікується як великій розмір. Рядом експертиз доведено, що вилучені лікарські засоби є фальсифікованими.

Обвинувачений винним себе не визнав і пояснив, що він не організовував даний злочин, а лише виконував прохання іншої особи.

Дії обвинуваченого суд кваліфікував за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України, а саме: виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів у великих розмірах, вчинене у складі організованої групи.

За матеріалами www.reyestr.court.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті