Резонансний злочин: замах на життя генерального директора ВАТ «Фармак» Філі Жебровської

Резонансний злочин: замах на життя генерального директора ВАТ «Фармак» Філі ЖебровськоїЯк повідомлялося у засобах масової інформації, зокрема «Щотижневиком АПТЕКА» (див. www.apteka.ua), 9 червня в Подільському районі столиці було скоєно збройний напад на генерального директора фармацевтичної фірми «Фармак» Філю Жебровськую.

Інцидент трапився в приватному секторі по вул. Старицького біля її приватного будинку. Невідомий двічі вистрелив у спину постраждалої та втік. На місці пригоди нападник залишив свій скутер та шолом. Через кілька сотень метрів від цього місця оперативники знайшли пістолет німецького виробництва калібру 5,6 мм.

Співробітники міліції відправили речові докази на експертизу й опитали можливих свідків злочину. Було вжито необхідних заходів з розшуку злочинця. Поранену жінку було госпіталізовано. Пізніше повідомлялося, що отримані нею поранення не становлять загрози для життя. Після обстеження та надання необхідної медичної допомоги вже наступного дня Ф. Жебровська приступила до виконання своїх службових обов’язків. Сьогодні відпрацьовуються всі версії, спрямовані на розкриття злочину, серед яких службова діяльність потерпілої.

11 червня» Ф. Жебровська під час брифінгу поділилася з громадськістю думками щодо збройного нападу на неї. За її словами, останнім часом в Україні спостерігається неблагополучна криміногенна ситуація, яка ускладнилася кризовими явищами. Тому багато громадян сьогодні ризикують стати жертвою злочинного нападу. Вона зазначила, що влада повинна всіляко сприяти позитивним змінам у правовій сфері.

Ф. Жебровська вважає, що реальних мотивів у злочину не було. На її думку, припущення, що замах пов’язаний із професійною діяльністю або особистою образою, не мають достатнього підґрунтя. Директор компанії «Фармак» повідомила, що веде прозору діяльність та відкрите життя. Також вона спростувала припущення щодо незадоволення когось із міноритарних акціонерів як можливої причини замаху, що припускали деякі ЗМІ. Ф. Жебровська зазначила, що не має жодних підозр стосовно особистості злочинця. Вона висловила надію, що правоохоронні органи зроблять усе від них залежне, аби розкрити цей злочин, та своєю ефективною роботою зупинять хвилю криміналу, що загрожує захлиснути всю Україну.

Відповідаючи на запитання журналістів, Ф. Жебровська підкреслила, що у неї ніколи не було охорони, і навіть після цього випадку вона не має наміру її наймати. За словами потерпілої, вона почувається непогано. До виконання службових обов’язків генеральний директор компанії «Фармак» повернулася 10 червня. Куля, що влучила у спину, зісковзнула з металевої застібки та, на щастя, серйозного поранення не завдала.

За фактом нападу порушено кримінальну справу за ст. 15 Кримінального кодексу України (замах на злочин).

Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов доручив міністру внутрішніх справ Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування замаху на життя Ф. Жебровської. Копію листа направлено також Генеральному Прокурору Олександру Медведьку та голові Служби безпеки України Валентину Наливайченку.

ВАТ «Фармак» запевняє всіх своїх партнерів та споживачів, що події, які відбулися, жодним чином не вплинули на операційну та інвестиційну діяльність компанії. Компанія працювала та продовжує працювати у звичному для себе режимі згідно з затвердженими планами.

58-річна Філя Жебровська — співвласник акцій ВАТ «Фармак», з 1995 р. — генеральний директор і голова правління компанії. Працює в компанії понад 28 років. У травні 2007 р. за версією журналу «Фокус» в рейтингу 100 найбагатших людей України вона зайняла 86-те місце та стала єдиною жінкою у списку.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті