На посаду міністра охорони здоров’я розглядається декілька кандидатур

13 Квітня 2016 8:44 Поділитися

На посаду міністра охорони здоров’я розглядається декілька кандидатурІнформаційне агентство УНІАН повідомляє, що перед початком засідання фракцій НФ та БПП Валерій Пацкан, народний депутат від БПП розповів про можливі кандидатури на пост міністра охорони здоров’я адже до теперішнього часу ця посада у новому Уряді залишається вакантною.

В. Пацкан зазначив, що наразі розглядається декілька кандидатур. «Наприклад, наш колега Яриніч. Пропонувалося цьому народному депутату. Він є фахівець у цій галузі. Був представник з теперішнього МОЗу, який очолює, якщо не помиляюся, секретаріат МОЗ. Він колишній керівник Жовтневої лікарні (прим. ред. – Роман Василишин, заступник міністра охорони здоров’я)», – цитує народного депутата УНІАН.

У свою чергу депутат від БПП Олександр Бригинець, говорячи про посаду міністра охорони здоров’я, висловив думку, що не бачить «величезної трагедії, якщо якогось одного міністра не буде».

У той же час народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України Олег Мусій в коментарі телеканалу «112 Україна» повідомив, що можливими претендентами на пост міністра охорони здоров’я є заступник міністра Віктор Шафранський, заступник міністра Роман Ілик та директор Інституту серця Борис Тодуров.

О. Мусій заявив, що для початку необхідно заслухати програми кандидатів. «Якщо призначать міністра, який не буде співпрацювати з міністерством, то не варто чекати змін. Треба обирати міністра, який готовий відповідати за дійсний стан речей. Реформи ми комітетом будемо робити самі», – заявив Мусій.

Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець в ефірі телеканалу «112 Україна», відповідаючи на питання, чи готова вона очолити МОЗ України, зазначила, що у неї своя мета. «Немає черги на цю посаду, тому що зробити реальну реформу можна тільки тоді, коли будуть на це кошти. У зв’язку з тим, що економіка країни не розвивається, в Міністерстві охорони здоров’я сьогодні єдине, що можна робити тактично, – це економити кошти. А економія коштів до поліпшення здоров’я не веде», – прокоментувала вона.

О. Богомолець додала, що рішення щодо кандидатури міністра охорони здоров’я повинен приймати прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що раніше на посаду міністра охорони здоров’я України розглядався Андрій Рева.

За матеріалами www.unian.ua, www.ua.112.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті