В МОЗ відбулося обговорення законопроекту «Про лікарські засоби»

19 Травня 2010 4:59 Поділитися

В МОЗ відбулося обговорення законопроекту «Про лікарські засоби»19 травня в МОЗ України відбулася спільна нарада за участю представників МОЗ України та професійних фармацевтичних асоціацій з приводу обговорення проекту закону «Про лікарські засоби». Захід проходив під головуванням Олександра Гудзенка, заступника міністра охорони здоров’я.

Вітаючи присутніх О. Гудзенко зазначив, що сьогодні необхідно концептуально визначитися, в якому напрямку розвиватиметься фармацевтичний сектор та створити адекватну нормативну базу, яка б забезпечила рівні та прозорі правила для всіх учасників ринку. Основним нормативним документом у сфері регулювання обігу ліків є Закон України «Про лікарські засоби», що діє з 1996 р. Отже давно на часі необхідність актуалізувати його відповідно до реалій сьогодення. О. Гудзенко повідомив, що у найближчий час буде створено робочу групу, яка займатиметься доопрацюванням законопроекту. До її складу входитимуть представники профільного міністерства, а також професійних асоціацій.

У ході наради представники професійних асоціацій висловили побажання щодо оновленої редакції законопроекту. На думку Володимира Дудки, президента асоціації дистриб’юторів «ФАРМУКРАЇНА», важливо, щоб в законопроекті були чітко визначені повноваження регуляторних органів в сфері обігу лікарських засобів. Юрій Савко, президент асоціації виробників інноваційних ліків (АПРаД) підкреслив, що законопроект «Про лікарські засоби» обов’язково повинен містити положення щодо захисту прав інтелектуальної власності. Олена Алексєєва, виконавчий директор асоціації фармацевтичних виробників України, зазначила, що законопроект не повинен розкривати терміни, котрі визначаються в інших нормативних документах. Володимир Телявський, директор ВАТ «Київський вітамінний завод» висловися за скоріше створення робочої групи, яка займатиметься доопрацюванням законопроекту. Тетяна Котляр, виконавчий директор Всеукраїнської аптечної асоціації висловила побажання, щоб остаточна редакція законопроекту була зрозумілою для всіх суб’єктів та не виникало необхідності звертатися до компетентних державних органів з приводу тлумачення його окремих положень. Ірина Козлова, заступник генерального директора КП «Луганська обласна фармація» запропонувала внести до законопроекту визначення державної фармакопеї України, а також чітко прописати положення, котрі стосуються маркування лікарських засобів.

На завершення заходу було прийнято рішення взяти до уваги виступи учасників наради; взяти за основу законопроект, поданий до комітету ВР України з питань охорони здоров’я Павлом Жебровським, народним депутатом України від фракції НУ-НС, здійснювати подальше його опрацювання постатейно з обґрунтуванням пропозиції та не створювати альтернативних законопроектів; всім зацікавленим суб’єктам фармацевтичного ринку надати пропозиції щодо законопроекту протягом 1 міс. з моменту його оприлюднення на сайті МОЗ України.

Детальніше про нараду читайте у найближчому номері «Щотижневика АПТЕКА» або на сайті www.apteka.ua

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*