Центральний банк Узбекистану девальвував національну валюту майже в 2 рази

07 Вересня 2017 12:05 Поділитися

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ООРММПУ) надіслало учасникам об’єднання лист Посольства України в Республіці Узбекистан стосовно заходів щодо лібералізації валютної політики в Республіці Узбекистан, у якому повідомляється, що 5 вересня 2017 р. Центральний банк Узбекистану девальвував національну валюту по відношенню до іноземних валют майже в 2 рази.

Такі заходи Центральний банк республіки Узбекистан здійснив на виконання Указу Президента Республіки Узбекистан від 2 вересня 2017 р. № УП-5177, відповідно до якого Центрбанк переходить до запровадження ринкових механізмів валютного регулювання.

ПОСОЛЬСТВО УКРАЇНИ

В РЕСПУБЛІЦІ УЗБЕКИСТАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Національний Банк України
Торгово-промислова палата України
Український союз промисловців та підприємців
Федерація роботодавців України
Український національний комітет Міжнародної торгової палати

Щодо заходів щодо лібералізації валютної політики в Республіці Узбекистан

Інформуємо, що Центральний банк Узбекистану (ЦБ РУз) девальвував національну валюту — сум — відразу на 3889,65 сума: з 4210,35 сума (4 вересня п.р.) до 8,1 тис. сума (5 вересня п.р.) за один американський долар.

Таким чином, девальвація становить 92,38%. Така різка девальвація сума здійснюється вперше за багато років.

З початку поточного року (3231,48 сума) долар США по відношенню до сума додав у 2,5 рази. Протягом 2016 р. курс долара до сума підвищився на 15%.

ЦБ РУз також девальвував офіційний курс сума до євро на 4678,6 сума — з 4966,88 сума до 9645,48 сума за євро. ЦБ РУз девальвував сум і по відношенню до інших валют.

ЦБ РУз зазначив, що орієнтовний рівень валютного курсу в даний час становить близько 8–8,15 тис. сум за долар США.

ЦБ РУз продовжить встановлювати курси валют щопонеділка як середнє значення курсів, зафіксованих на торгах валютної біржі у попередній тиждень, який буде застосовуватися для бухгалтерського обліку, статистичної та іншої звітності за валютними операціями, а також для обчислення митних та інших обов’язкових платежів на території Республіки Узбекистан.

За даними ЦБ РУз, Узбецька республіканська валютна біржа буде щодня проводити міжбанківські торгові сесії з купівлі та продажу іноземної валюти, на яких валютний курс буде визначатися на основі поточного співвідношення попиту і пропозиції на іноземну валюту і публікуватися на веб-сайті валютної біржі.

Посол Ю. Савченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті