Світовий банк: відкриття ринку землі дозволить наповнити бюджет і спрямувати кошти на охорону здоров’я

14 Листопада 2017 12:33 Поділитися

13 листопада Голова Верховної Ради Украї­ни Андрій Парубій провів зустріч з президентом групи Світового банку Джимом Йонг Кімом за участю голів депутатських фракцій та груп. Під час зустрічі Дж.Й. Кім підкреслив, що Світовий банк шукає можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні. «Коли ми досягли ліміту можливого кредитування України, ми обмінялися певними зобов’язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше коштів Україні. Зараз ми додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси для того, щоб спрямувати їх в Украї­ну», — сказав він.

Важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій він назвав охорону здоров’я, земельну реформу та боротьбу з корупцією. На переконання президента групи Світового банку, підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну. «Прихід інвесторів у цей сектор призведе до підвищення продуктивності, — зазначив він. — Для мільйонів людей — власників паїв і ділянок, це додаткові доходи від оренди, це дасть можливість наповнити бюджет і звільнити кошти, які можна буде спрямувати на інші напрямки, зокрема, на охорону здоров’я».

За його словами, відкриття ринку землі дозволить, за попередніми підрахунками, збільшити ВВП на 1,5%, і це той сектор, на який звертають найбільшу увагу інвестори з точки зору подальшого розвитку України.

Окремо Дж.Й. Кім зупинився на питанні боротьби з корупцією. Він акцентував увагу на необхідності створення антикорупційного суду після тих кроків, що вже були зроблені, зокрема, зі створення Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. «Багато з цих кроків відбулися в рамках реформ, але наступним має бути створення незалежного вищого антикорупційного суду, це є одним із ключових пріоритетів», — підкреслив президент групи.

Дж.Й. Кім заявив, що після того, як буде проведено земельну реформу та створено антикорупційний суд, можна говорити про подальші інвестиції. Це, на його думку, стане запорукою змін у зовнішньому іміджі України. Він поінформував, що у світі є 40 трлн дол. США, які шукають свого адресата, — Україна могла б стати ним.

Присутні на зустрічі представники всіх фракцій і груп висловилися за підтримку і подальше проведення реформ, окремо зауваживши, що питання земельної реформи повинне пройти детальне і професійне обговорення, оскільки воно має величезний політичний резонанс.

На завершення зустрічі Голова Парламенту подякував гостям та зазначив: «Ми відчуваємо і підтримку, і розуміння Світового банку. Україна і надалі розраховує на щільну і плідну співпрацю».

Також 14 листопада під час зустрічі з Володимиром Гройсманом, Прем’єр-міністром України, Дж.Й. Кім наголосив, що наразі фахівці Світового банку готують велику доповідь щодо реалізації реформ, у тому числі в медичній сфері, і цей досвід, напевно, стане у нагоді Україні.

«Ми готові допомогти Україні завершити Революцію Гідності та зайняти достойне місце на мапі світу. Ми зробили велику ставку на Україну і хочемо забезпечити успішність», — додав президент Світового банку Дж.Й. Кім.

За матеріалами rada.gov.ua,
www.kmu.gov.ua
 
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті