НАЗК надано припис голові Держлікслужби через антикорупційну програму відомства

11 Грудня 2017 5:19 Поділитися

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі — НАЗК) надало припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону голові Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) Наталії Гудзь щодо посадових осіб Держлікслужби. Рішення прийнято на засіданні НАЗК.

За результатами проведеної НАЗК позапланової перевірки Держлікслужби встановлено невиконання положень ст. 19 Закону України «Про запобігання корупції», що свідчить про неналежну організацію роботи щодо запобігання та виявлення корупції у вказаному державному органі. А саме: антикорупційна програма Держлікслужби на 2017 р., яка б відповідала вимогам ч. 2 ст. 19 закону, не надійшла на погодження до НАЗК у встановлений законодавством строк.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає провести службове розслідування з метою з’ясування причин та умов порушення посадовими особами Держлікслужби вимог Закону України «Про запобігання корупції» та за його результатами притягнути до дисциплінарної відповідальності у разі встановлення винних осіб.

Нагадаємо, що згідно з ч. 1 ст. 19 Закону України «Про запобігання корупції» антикорупційні програми приймаються, зокрема в центральних органах виконавчої влади, та підлягають погодженню з НАЗК. Встановлений строк затвердження антикорупційних програм для центральних органів виконавчої влади — щороку до 1 березня.

За матеріалами nazk.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті