Відповідь народного депутата на запит асоціації «Оператори ринку медичних виробів» щодо встановлення 7% ПДВ для медичних виробів

30 Грудня 2017 4:04 Поділитися

Вих. №114/09-801/2 від 28.11.2017 року

Виконавчому директору Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» Бондаренко Д.

До мене, як до народного депутата України, надійшов Ваш лист щодо надання інформації.

За результатами розгляду повідомляю наступне.

За даними, відображеними на офіційному сайті Верховної Ради України, проект Закону про внесення зміни до підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для поліпшення забезпечення закладів охорони здоров’я та громадян доступними лікарськими засобами та медичними виробами) (реєстр. № 3180 від 25.09.2015) перебуває на стадії опрацювання Комітетом Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та інших комітетів.

Додатково повідомляю, що на розгляд Верховної Ради України до другого читання готується проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році (реєстр. № 6776-д від 14.11.2017), в який мною було подано поправку, щодо встановлення ставки податку на додану вартість у розмірі 7 відсотків по операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів, які внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення або відповідають вимогам відповідних технічних регламентів, що підтверджується документом про відповідність, та дозволені для надання на ринку та/або введення в експлуатацію і застосування в Україні. Ця поправка була попередньо схвалена на засіданні Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики 06.12.2017.

З повагою

Народний депутат України Михайло Кобцев

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті