В Україні з’явилася перша онлайн-школа діабету

07 Лютого 2018 4:08 Поділитися

Корпорація «Артеріум», одна з українських компаній у сфері лікування та профілактики цукрового діабету, відкрила першу в Україні онлайн-школу цукрового діабету — Arterium Diabetes School. Школа доступна зі смартфону, ноутбука, ПК і є серією e-mail-уроків із спеціальними завданнями та можливістю поставити запитання лікарю онлайн. У ній досвідчений лікар розповість про правила харчування, фізичну активність і виховання здорових звичок.

Arterium Diabetes School функціонує в рамках Всеукраїнського проекту з профілактики діабету «Почни сьогодні», ініційованого Корпорацією «Артеріум» у 2017 р. Вона буде корисною не тільки пацієнтам з діагнозом «цукровий діабет», але й на перший погляд здоровим людям. В Україні 1,2 млн осіб встановлено діагноз цукрового діабету, і майже стільки ж знаходяться в зоні ризику і навіть не підозрюють про це.

Щоб стати учасником першої в Україні oнлайн-школи діабету, достатньо пройти інтерактивний відеотест на сайті doitnow.com.ua, який також створено в рамках Всеукраїнського проекту з профілактики діабету «Почни сьогодні». А потім слід зареєструватися для отримання уроків на електронну пошту.

За декілька тижнів роботи школи зареєструвалося більше 400 учасників. Користувачі ставлять питання кваліфікованому лікарю-ендокринологу, дізнаються більше про саму хворобу та фактори її ризику, отримують практичні поради щодо харчування, фізичних вправ, а також виконують спеціальні завдання для закріплення здорових звичок.

«Ініціатива покликана стати доповненням до шкіл діабету, що існують при державних поліклініках, — зазначив Валерій Вовчаренко, директор напряму ендокринологічної та біотехнологічної групи препаратів Корпорації «Артеріум». — Щільний графік роботи та життя в цілому не завжди дозволяє відвідувати очні заняття. У таких випадках пацієнту може бути зручно навчатися в онлайн-школі. Саме тому призначення онлайн-школи — бути завжди під рукою, з доступом до інформації та експерта тоді, коли це необхідно».

На даний момент експертом школи є Ольга Орлик — кандидат медичних наук, асистент кафедри діабетології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, практикуючий лікар-ендокринолог та дієтолог.

«Кожне запитання від учасника — це окрема історія сумнівів та переживань. Когось хвилюють питання спадковості, інші запитують про харчування, — додає О. Орлик. — Я намагаюся відповідати індивідуально. А в рамках самого уроку надавати можливість закріпити отримані знання. Наприклад, в уроці про раціон є спеціально складене меню на 7 днів. З ним дуже просто виховати звичку повноцінно харчуватися».

Концепція школи діабету онлайн — це не тільки зручно, але й користується попитом, адже, за даними Google Consumer Barometer, 66% українців використовують інтернет, із них 74% шукають інформацію онлайн.

За словами В. Вовчаренка, такі зусилля допоможуть звернути увагу населення на проблему цукрового діабету, мотивують людей замислитися про своє здоров’я і здоров’я близьких, а також допоможуть зробити перший крок до позитивних змін у своєму житті.

Про проект «Почни сьогодні»

Всеукраїнський проект з профілактики діабету «Почни сьогодні» стартував у квітні 2017 р. Він об’єднав представників бізнесу та ЗМІ, медичне професійне товариство та всіх небайдужих українців навколо боротьби з цукровим діабетом. Проект покликаний донести людям у найбільш доступній формі важливість профілактики цукрового діабету, спонукати їх до позитивних змін і дати прості рекомендації, з чого почати. У листопаді 2017 р. в рамках проекту запрацював спеціальний сайт з відео-тестом — www.doitnow.com.ua. У ньому змодельовані фактори ризику переддіабету. Якщо небезпека є, одразу ж буде запропоновано здати аналіз на рівень глюкози в крові за спеціальними умовами, а також стати учасником онлайн-школи Arterium Diabetes School.

За матеріалами, наданими корпорацією «Артеріум»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті