Народні депутати направили подання до Конституційного Суду щодо закону про медичну реформу

09 Лютого 2018 6:32 Поділитися

9 лютого 2018 р. група народних депутатів — членів депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» підготувала підписане 59 парламентарями подання до Конституційного Суду України щодо відповідності Закону України від 19.10.2017 р. № 2168 «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» Конституції України. Про це повідомили народні депутати України Тетяна Бахтеєва, Ігор Шурма, Олексій Білий, Олександр Долженков, Артур Мартовицький і Сергій Матвієнков під час брифінгу, який відбувся 9 лютого.

«Псевдореформа зводиться до того, що концентрація всіх коштів всупереч децентралізації переходить в одні руки — до Національної служби здоров’я України. Це призведе до тотальної корупції, подальшого зубожіння лікувальних закладів і подальшого їх закриття», — наголосила Т. Бахтеєва.

За словами народного депутата, ухвалений закон щодо медичної реформи порушує 9 статей Основного Закону — Конституції України.

«За 4 роки влада не спромоглася запропонувати концепцію розвитку національної системи розвитку охорони здоров’я. Не запропонована стратегія реалізації покроково цієї концепції. Як наслідок, недолугий закон ніякого відношення до медичної реформи не має, оскільки це перш за все фінансовий документ», — зауважив І. Шурма, підкресливши, що закон прийнято з порушеннями Регламенту Верховної Ради України.

«Уважно проаналізувавши зміст цього закону, ми маємо всі підстави вважати, що його положення не відповідають ст.ст. 8, 19, 22, 26, 49, 64, 85, 92, 95 Конституції України», — зазначив народний депутат, додавши, що парламентарі звернулися до Конституційного Суду України з проханням визнати закон № 2168 таким, що порушує конституційні права і свободи громадян.

«Як можна було починати реформування медицини, не маючи державного медичного страхування… Як можна приймати подібну реформу, не провівши підготовку медичних кадрів», — зауважив С. Матвієнков, наголосивши, що єдина надія покладається на Конституційний Суд України.

«Сподіваємося, що Конституційний Суд підтримає народ України і скасує цю псевдореформу, спрямовану на погіршення стану здоров’я і життя українців», — написала пізніше Т. Бахтеєва на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті