Рахункова палата має намір провести аудит програми «Доступні ліки» в наступному році

20 Вересня 2018 12:36 Поділитися

У план аудитів Рахункової палати України на наступний рік мають бути внесені перевірки державних програм, зокрема «Теплі кредити» та «Доступні ліки». «Я ініцію­ватиму, щоб у план аудитів на наступний рік були включені перевірки таких важливих соціальних програм, як «Теплі кредити» та «Доступні ліки», — заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Він зазначив, що Рахункова палата затверджуватиме план аудитів на наступний рік, враховуючи насамперед суспільний резонанс і актуальність тем.

«Рахункова палата хоче допомогти Уряду зробити цю програму («Доступні ліки») ефективнішою. Для цього ми плануємо провести незалежний зовнішній аудит. Нещодавно МОЗ повідомило про усунення помилки, коли за деякі препарати відшкодовувалася 1 копійка. Люди сприймають такі випадки як знущання, що шкодить програмі загалом. Ми маємо перевірити, чи немає в програмі інших подібних проблем. «Доступні ліки» мають бути справді доступними для людей. На підставі нашого аудиту ми розробимо рекомендації, які нададуть Уряду можливість виправити помилки та зробити програму більш ефективною», — підкреслив очільник Рахункової палати.

Планується, що до 1 жовтня 2018 р. Рахункова палата затвердить план аудитів на І кв. 2019 р. До кінця грудня має бути ухвалений повний план роботи відомства на 2019 р.

За матеріалами www.ac-rada.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Користувач 20.09.2018 1:29
Знущанням є те, що постанову №1303 ніхто не відміняв, а вона гарантує безкоштовне отримання ліків хворим на цукровий діабет і бронхіальну астму. А "подачки" програми Доступні ліки, коли з переліку при нульовій доплаті з карведілолів вказано карведілол ауробіндо (Індія)!?, якого немає в наявності. А дані по кількості виписаних рецептів, про які звітують урядовці, замовчуючи при цьому середню вартість рецепту. А скільки людина виїздить коштів і витратить нервів, щоб знайти аптеку, яка відпускає ці препарати. І як пояснити пацієнту, чому замість магнікору, який на місяць коштує 20-30 грн., лікар повинен виписати клопідогрель, що вдвічі або і втричі дорожчий. Оце і є знущання над хворими, лікарями. А причина в тому, що ті, хто придумує всі програми, ніколи не працювали "внизу " цієї ланки, і навіть порадитись із тими, хто все це втілює на робочих місцях, не вважає за потрібне.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті