З. Митник: реформування системи закупівель ліків невідкладне

27 Липня 2010 10:02 Поділитися

З. Митник: реформування системи закупівель ліків невідкладне«Головний фокус діяльності і міністерства, і галузі в цілому — здоров’я пацієнта, забезпечення громадян України медичною допомогою, у тому числі — якісними ліками», — зазначив Зіновій Митник, міністр охорони здоров’я України. Тому, за його словами, реформування системи закупівель ліків, тендерних процедур абсолютно невідкладне.

«Однозначно потрібно було швидко і рішуче робити кадрові рішення. Не можна допустити зриву реалізації життєво необхідних державних програм. Пацієнти з тяжкими захворюваннями (туберкульоз, фенілкетонурія тощо) чекають від Міністерства охорони здоров’я ефективного проведення тендерів уже найближчим часом. Деякі тендери мають відбутися у вівторок», — говорить З. Митник.

«Одночасно ми продовжуємо працювати над реформуванням галузі в цілому. Міністерство підготувало такі важливі для лікарів та пацієнтів проекти законів: «Про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування», «Про загальнодержавну систему надання екстреної медичної допомоги» та «Про заклади охорони здоров’я».

Переконаний, що ця робота, поєднана з глибоким реформуванням всіх напрямків життя суспільства, запропонована Президентом України, дасть свої плоди вже найближчим часом. Працювати в міністерстві є кому, напрямок і обсяг роботи нам зрозумілі — і ми працюємо!» — підкреслив З. Митник.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті