В Україні з’явиться карта антибіотикорезистентності лікарень

15 Листопада 2018 11:24 Поділитися

Корпорація «Артеріум» як лідер з виробництва антибіотиків в Україні ініціювала початок масштабного дослідження з антибіотикорезистентності. У ході дослідження планується провести визначення мікробіологічних паспортів* різних відділень лікарень по всій Україні та сформувати карту антибіотикорезистентності. Усього буде охоплено 40 центрів.

Паспорти допоможуть лікарям обирати при лікуванні пацієнтів з госпітальною інфекцією ті антибіотики, які будуть ефективними. Насамперед це стосується тяжких інфекцій. Якщо лікар знатиме мікробіологічний паспорт відділення, він зможе відразу призначити ефективну та раціональну антибіотикотерапію та врятувати життя пацієнта з інфекцією, що загрожує життю.

Проблема антибіотикорезистентності патогенних мікроорганізмів набула надзвичайної гостроти на світовому рівні. Міжнародні організації постійно відслідковують цю ситуацію. У світі проводиться моніторинг збудників у різних відділеннях, госпіталях, а отримані дані доступні в щорічному звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Мікробіологічні дослідження в рамках проекту виконуватимуться згідно з європейськими стандартами (EUCAST) та стандартами США (CLSI) у співпраці з Інститутом мікробіологічних досліджень.

Результати дослідження будуть представлені у вигляді статистично достовірних висновків. Дослідження триватиме понад рік.

За матеріалами прес-релізу
Корпорації «Артеріум»

*Документ, що містить дані про чутливість мікроорганізмів до різних антибіотиків.

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті