12 грудня постановою № 1064 Кабінет Міністрів України затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного (нагляду) контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).
Зокрема, враховуватимуться наступні критерії:
- становище підприємства на ринку;
- факти порушення підприємством законодавства про ціни й ціноутворення;
- кількість обґрунтованих звернень від споживачів про порушення.
Метою даної постанови є забезпечення прозорості під час віднесення суб’єкта господарювання до певного ступеня ризику та вдосконалення системи відносин, що виникають при визначенні періодичності проведення планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.
Постанову розроблено відповідно до норм Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 р. № 342 «Про затвердження методик розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), а також уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)».
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим