Територіальне відділення АМКУ оштрафувало аптечне підприємство за оманливу рекламу

20 Грудня 2018 11:58 Поділитися

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Адреналін-МТК» (м. Хмельницький) на 18 тис. грн. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої реклами.

Як встановило відділення, товариство розмістило рекламний банер за адресою: м. Хмельницький, вул. Соборна, 26, із позначенням «У нас купують з інших аптек», що не відповідало дійсності.

За результатами проведеного відділенням опитування споживачів з’ясувалося, що 66% респондентів вважали, що в даній аптеці здійснюють закупівлю лікарських засобів та товарів медичного призначення інші аптеки для подальшої реалізації, 76% — що позначення «У нас купують з інших аптек» може ввести в оману щодо рівня цін на лікарські засоби та медичні вироби даного аптечного закладу.

Зважаючи на те, що реклама стимулює зацікавленість споживачів до купівлі товарів, повідомлення в позначенні неправдивих відомостей могло ставити товариство в більш вигідне становище та надавати йому переваги серед інших суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію лікарських препаратів, посилюючи при цьому свою конкурентну позицію не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення неправдивих відомостей.

У ході розгляду справи банер було демонтовано.

За матеріалами www.amc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті