Держлікслужба отримала припис НАЗК

16 Січня 2019 10:35 Поділитися

За результатами планової перевірки дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» (далі — Закон) Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) було винесено припис Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) від 11.01.2019 р. № 24 про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень Закону.

З травня 2017 до серпня 2018 р. головою Держлікслужби були видані накази з порушенням норм Закону в частині:

  • непроведення спеціальної перевірки стосовно трьох осіб, які претендували на зайняття посад із підвищеним корупційним ризиком, та прийняття рішень про їх призначення на посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;
  • пропуску встановленого строку при надсиланні відповідних запитів для проведення спеціальної перевірки стосовно двох осіб;
  • прийняття рішення про призначення особи на посаду, пов’язану з виконанням функцій держави, до проведення спеціальної перевірки стосовно п’яти осіб.

Наразі Держлікслужбою проводиться службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами Держлікслужби вимог Закону.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті