Ізраїль відкриє ринок для українських лікарських засобів — Степан Кубів

23 Січня 2019 4:50 Поділитися

Ізраїль відкриє ринок для українських лікарських засобів — Степан Кубів23 січня відбулося чергове засідання Уряду, під час якого Степан Кубів, перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі України, озвучив переваги підписаної Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Він зауважив, що з моменту набрання чинності Угодою Ізраїль скасує ввізні мита для понад 9% сільськогосподарських товарів та близько 80% українських промислових товарів. Наприклад, Ізраїль відразу відкриє свій ринок для українських лікарських засобів, паперової продукції, електронних приладів та ін. Відповідно до оприлюдненої презентації дані товари ввозитимуться в Ізраїль за 0% ставкою ввізного мита.

У свою чергу, Україна скасує ввізні мита для 7% сільськогосподарської та 70% промислової продукції Ізраїлю. Щодо решти товарів відбудеться взаємне поетапне відкриття ринків, яке триватиме від 3 до 7 років, що дасть час бізнесу підготуватися для максимального використання можливостей вільної торгівлі.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України із залученням інших міністерств та за погодженням з бізнес-асоціаціями розроблятимуть рекомендації для бізнесу. С. Кубів звернув увагу, що підписана Угода охоплює лише торгівлю товарами, однак вона містить і положення про початок переговорів щодо лібералізації у сфері надання послуг протягом 2 міс після набуття чинності Угодою.

Також він додав, що Угода передбачає застосування положень Регіональної Конвенції про пан-Євро-Середземноморські преференційні правила походження, що дозволить українським виробникам імпортувати сировину та матеріали з Ізраїлю, переробляти їх в Україні та експортувати за нульовою або пільговою ставкою мита до Європейського Союзу.

Наразі Угода повинна бути ратифікована парламентами обох держав. Вона набере чинності через 2 міс після обміну дипломатичними нотами щодо завершення процедури ратифікації. Тому С. Кубів закликав народних депутатів якомога швидше завершити процедуру ратифікації.

Також під час засідання без процедури обговорення було прийнято постанови КМУ:

  • Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України;
  • Про внесення змін до постанови КМУ від 23.04.2014 р. № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» та визнання такою, що втратила чинність, постанови КМУ від 28.10.2015 р. № 943 «Деякі питання здійснення оплати лікарських засобів та медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі».

Зазначимо, що постанова № 943 передбачала зобов’язання Державної казначейської служби оплачувати лікарські засоби та медичні вироби на підставі угод (договорів), що укладаються між МОЗ та спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі фармацевтичної продукції.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті