Де шукати вакцини? МОЗ відповідає

01 Лютого 2019 11:24 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє, що всі вакцини проти кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця і всіх інших захворювань за Календарем щеплень (ті, що закупила держава і для пацієнтів є безоплатними) роблять лише у комунальних закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

«Поки не варто шукати вакцини, гарантовані державою і безоплатні для громадян за Календарем, у приватних клініках. Нині забезпечення вакцинами приватних медичних закладів — відповідальність керівництва таких закладів. Планується, що вакцини, закуплені за державний кошт, стануть доступні у приватних клініках і кабінетах лікарів — фізичних осіб — підприємців (ФОП), які уклали договір з  Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Механізм передачі таким закладам вакцин за кошти держбюджету зараз узгоджується МОЗ України.

Наразі якщо ви підписали декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром з приватної клініки чи лікарем-ФОП, вакцинацію ви можете пройти у будь-якому комунальному закладі охорони здоров’я.

Якщо лікар закладу відмовляє вам у вакцинації, необхідно звернутися до головного лікаря. Якщо владнати питання не вдалося і за участю головного лікаря, зверніться у місцевий департамент охорони здоров’я», — інформує МОЗ України.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті