Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні: тиждень 5-й 2019 р. — епідемічні пороги перевищено в 11 областях

06 Лютого 2019 12:40 Поділитися

Центр громадського здоров’я МОЗ України повідомляє, що протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіли 212 619 людей, 62,6% з яких — діти віком до 17 років.

Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих знизився на 6,6%, а серед дітей віком до 17 років — підвищився на 14,6%; загалом інтенсивний показник захворюваності склав 552,3 на 100 000 населення, що на 6,5% більше епідемічного порогу по Україні.

Епідемічні пороги перевищено в 11 областях, а найбільше — у Чернівецькій (на 53,9%) та Івано-Франківській (на 91,6%).

За звітний тиждень зареєстровано 2 летальні випадки від грипу, що підтверджено лабораторно; з початку епідемічного сезону — 30, зокрема 4 дітей віком до 17 років. Жоден померлий не був вакцинований проти грипу.

За результатами лабораторного обстеження методом ПЛР 153 зразків матеріалів у 35,9% отримано позитивні на грип результати, у циркуляції абсолютно домінують віруси грипу типу A.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 862 людини, а з початку епідемічного сезону — 160 420 осіб.

Цього року українцям доступні 2 вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні. Якість вакцин, котрі ввозять до країни, перевіряють Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками і Лабораторія з контролю якості медичних імунобіологічних препаратів ДП «Державний експертний центр».

Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від 3 років, а «Джісі Флю» — від 6 міс.

Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень та відсутня в національному Календарі щеплень, тому вакцину можуть закуповувати за гроші місцевих бюджетів, підприємств або власним коштом громадян.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті