Держлікслужба просить суб’єктів господарювання разом із звітами про знищення відходів лікарських засобів надавати докладні пояснення щодо причин та джерел їх утворення

07 Лютого 2019 3:41 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Дніпропетровській обл. повідомляє, що відповідно до статті 15 Закону України «Про лікарські засоби» (далі — Закон) одним з основних завдань Держлікслужби є перевірка додержання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів, у тому числі дотримання вимог належних практик (виробничої, дистриб’юторської, зберігання, аптечної) на всіх етапах обігу, зокрема під час утилізації та знищення препаратів.

Держлікслужба у Дніпропетровській обл. нагадує загальні вимоги поводження з лікарськими засобами, що не підлягають подальшому використанню, з метою недопущення їх подальшого обігу і попередження негативного впливу на здоров’я людини та навколишнє природне середовище, відповідно до Правил утилізації та знищення лікарських засобів, затверджених наказом МОЗ України від 24 квітня 2015 р. № 242 «Про затвердження Правил утилізації та знищення лікарських засобів».

Відповідно до ст. 15 закону посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів, у межах компетенції, визначеної законодавством, мають право, зокрема, одержувати від суб’єктів господарської діяльності необхідні відомості про дотримання вимог стандартів, технічних умов, фармакопейних статей і технологічних регламентів, а також про забезпечення якості лікарського засобу під час виробництва, транспортування, зберігання та реалізації.

Враховуючи зазначене та з метою виконання покладених на Держлікслужбу завдань, відомство інформує, що разом із звітами про знищення відходів лікарських засобів слід надавати докладні пояснення щодо причин та джерел утворення відходів лікарських засобів (в електронному та паперовому вигляді).

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті