Відомості про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, можна надсилати в ДФС в електронному форматі

13 Лютого 2019 12:31 Поділитися

Відомості про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, можна надсилати в ДФС в електронному форматіЯк повідомляє Аптечна професійна асоціа­ція України (АПАУ), Державною фіскальною службою України (ДФС) оприлюднено роз’яснення щодо подачі в електронному форматі відомостей про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням.

Це можна зробити в електронному кабінеті через приватну частину (особистий кабінет), подавши повідомлення про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність в електронному вигляді за формою № 20-ОПП (далі — Повідомлення за ф. № 20-ОПП).

Реєстраційні дані платника в Повідом­ленні за ф. № 20-ОПП заповняються автоматично на основі даних ДФС, дані ж щодо об’єктів оподаткування заповнюються платником самостійно.

Це повідомлення опрацьовується в автоматичному режимі, а результат опрацювання відображається у квитанції № 2, яку можна переглянути в режимі «Вхідні/вихідні документи» електронного кабінету.

Крім того, дані про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, відображаються в режимі «Облікові дані платника» електронного кабінету.

Обов’язок повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку платника податків про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, встановлений п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України. Такі відомості подаються у вище­згаданому повідомленні протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування або об’єкту, пов’язаного з оподаткуванням.

За матеріалами прес-служби АПАУ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті