Реалізацію програми «Доступні ліки» обговорили на Львівщині

14 Лютого 2019 4:15 Поділитися

13 лютого у приміщенні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відбувся семінар-нарада із суб’єктами господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Серед іншого порушено питання реалізації програми «Доступні ліки» на Львівщині.

«До участі у проекті залучено 776 аптечних закладів, які представляють як окремо взяті аптеки, так і аптечні мережі, а також фізичних осіб — приватних підприємців, які мають ліцензію на право займатися реалізацією лікарських препаратів. Впродовж січня–грудня хворим було виписано 1 542 765 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів, упродовж вказаного періоду ліки отримали 777 713 осіб», – наголосила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

У минулому році суб’єктам господарювання Львівщини відшкодовано кошти за 1,2 млн рецептів (79,0% від загальної кількості виписаних рецептів) на загальну суму 64,9 млн грн., що становить 99,4% від загальної суми отриманих на виконання програми коштів упродовж січня–грудня 2018 р.

«Зараз люди ставлять питання про доступні ліки. З іншого боку, якісні, дієві ліки не можуть бути дешевими, тому це питання для нас особливо важливе та актуальне. Ті гроші, які держава виділяє для людей, мусять дійти до цих людей. Програма «Доступні ліки» — це хороший шанс як для пацієнтів, які потребують цих ліків, так і для підприємців, які їх продають. Динаміка укладання угод присутня, але в цьому напрямі є іще над чим працювати», – зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Очільник області також наголосив на необхідності укладення договорів аптечними закладами з Національною службою здоров’я України.

«Хто ще не уклав угоду, нехай долучається, адже якщо є можливість людям допомогти, ми повинні це зробити. Відшкодування лікарських засобів буде в межах 750 млн грн., але якщо програма виконуватиметься понаднормово, то її дофінансовуватимуть», – зазначив О. Синютка.

Із представниками аптечного ритейлу також обговорили зміни в реалізації програми «Доступні ліки». «Наразі у програмі відбувається суттєва зміна в частині виписування рецептів. На зміну паперовому прийде електронний рецепт, що дозволить забезпечити функцію єдиного платника та оперативно перерозподіляти кошти і виплачувати їх в межах взятих зобов’язань», – розповіла головний спеціаліст відділу роботи з договорами з аптеками департаменту договірної роботи Національної служби здоров’я України Ірина Ліштаба.

За матеріалами loda.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті