Рівень захворюваності на грип і ГРВІ знижується

27 Лютого 2019 10:35 Поділитися

ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я Украї­ни» (далі — ЦГЗ) надав актуальні дані щодо захворюваності на грип за 8-й тиждень 2019 р.

Станом на 18–24 лютого 2019 р. рівень захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем знизився на 9,7% серед дорослих і на 6,8% — серед дітей. За звітний тиждень захворіли 183 348 людей, з яких 64,9% — діти віком до 17 років. З жовтня 2018 р. і до сьогодні вже перехворіло майже 10% населення країни.

За даними рутинного епідемічного нагляду, інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 476,3 на 100 000 населення, тобто на 8,2% менше епідемічного порогу по Україні. Загалом епідемічна активність грипу та ГРВІ фіксується як низька, проте відмічається регіональне географічне поширення. Так, епідемічні пороги перевищено в 3 областях:

  • Чернівецькій — на 20,1%;
  • Хмельницькій — на 12,6%;
  • Сумській — на 2,4%.

Усього до медичних закладів звернулися 303 пацієнти, з яких 2,8% було госпіталізовано. Зареєстровано 8 летальних випадків унаслідок ускладнень від грипу, серед них — одна дитина. Повідомляється, що жоден з померлих не був вакцинований від грипу. З початку сезону кількість смертей від вказаних хвороб становить 41, з них 6 — діти.

Результати проведеного лабораторного дослідження показали позитивні на грип результати, згідно з якими домінують віруси грипу типу А. Лабораторно підтверджені випадки грипу зареєстровані в Київській, Дніп­ропетровській, Вінницькій, Житомирській, Львівській та інших областях.

Станом на сьогодні від моменту початку епідемічного сезону від грипу вакцинувалося понад 150 тис. громадян, упродовж звітного тижня вакциновано 186 людей.

Висока інтенсивність активності грипу спостерігається в Угорщині, в інших сусідніх з Україною країнах вона залишається на середньому рівні.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті