У системі ProZorro з’явилося поле «умови оплати»

11 Березня 2019 3:05 Поділитися

У системі ProZorro з’явилося поле «умови оплати». Відтепер інформацію про термін сплати, відсоток авансу чи післяплати можна відразу побачити на карті тендера. Це заощадить бізнесу час при пошуку релевантних тендерів, а громадським активістам та держаудиторам допоможе оперативніше виявляти дискримінаційні умови у закупівлях.

Раніше, щоб побачити термін, протягом якого установа планує розрахуватися з постачальником, потрібно було скачувати об’ємний файл тендерної документації, виділяти час на його аналіз. Тепер ця інформація буде представлена в окремому полі, що дозволить бізнесу швидше знайти фінансові умови, які пропонує замовник, та спланувати свою участь у закупівлях.

Поява поля з умовами оплати – черговий крок на шляху до електронної тендерної документації. Раніше в системі вже з’явилося поле «вид предмету закупівлі», що дозволило замовникам обирати зі списку, що саме вони купують: товари, роботи чи послуги.

Поступово в системі з’являтиметься все більше нових полів. Тобто все більше інформації із doc чи pdf-файлів тендерної документації переходитиме в машинопрочитуваний формат (формат, який зчитує комп’ютер). Це дозволить удосконалити пошук тендерів на сайті prozorro.gov.ua та розвинути аналітичні сервіси (приміром bi.prozorro.org), якими часто користуються журналісти та громадські активісти для моніторингу та контролю закупівель.

За матеріалами prozorro.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті