Держпродспоживслужба нагадує: реклама із зображенням лікарів та інших професійних медичних працівників заборонена

21 Березня 2019 4:37 Поділитися

У рамках проведення контролю за рекламою працівниками сектору контролю за рекламою Управлінням захисту споживачів Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Херсонській обл. виявлено порушення, а саме: розповсюдження зовнішньої реклами (у даному випадку йдеться про рекламу приватного медичного закладу) із зображенням лікаря.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про рекламу» у рекламі лікарських засобів, медичних виробів та методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації забороняється участь лікарів та інших професійних медичних працівників, а також осіб, зовнішній вигляд яких імітує зовнішній вигляд лікарів.

Слід зазначити, що реклама лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації повинна містити:

  • об’єктивну інформацію про лікарський засіб, медичний виріб, метод профілактики, діагностики, лікування, реабілітації та здійснюватися так, щоб було зрозуміло, що наведене повідомлення є рекламою, а рекламований товар є лікарським засобом, медичним виробом, методом профілактики, діагностики, лікування, реабілітації;
  • вимогу про необхідність консультації з лікарем перед застосуванням лікарського засобу чи медичного виробу;
  • рекомендацію щодо обов’язкового ознайомлення з інструкцією для застосування лікарського засобу;
  • текст-попередження наступного змісту: «Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я», який повинен займати не менше 15% площі (тривалості) всієї реклами.

За результатами розгляду вищевказаної справи Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській обл. прийняло рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу. Товариство з обмеженою відповідальністю, яке розповсюджує означену рекламу, невідкладно усунуло порушення, змінивши зміст реклами, та у добровільному порядку понесло відповідальність за порушення законодавства про рекламу.

За матеріалами dpss-ks.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті