Пристрої, покриті паклітакселом: FDA попереджає про ризики

27 Березня 2019 11:38 Поділитися

На сайті Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) оприлюднено повідомлення, у якому зазначається, що в FDA викликав підозру високий показник смертності, приведений в аналізі рандомізованих клінічних досліджень, нещодавно опублікованому в журналі Американського товариства кардіологів. Летальні випадки, описані в цій роботі, переважно обумовлені застосуванням пристроїв зі спеціальним покриттям у схемі терапії захворювань периферичних судин.

Зокрема, у FDA звернули увагу, що у пацієнтів, які отримали пристрої, покриті паклітакселом, ризик смертності був приблизно на 50% вищим порівняно з хворими з аналогічними пристроями без цього покриття. Такі дані було отримано в результаті проведення 3 клінічних випробувань, які тривали 5 років.

Паклітаксел — лікарський засіб, який зазвичай використовується в онкології. Але ним також покривають балони й стенти, які використовуються для поліпшення трофіки нижніх кінцівок з метою запобігання рубцюванню в місці введення пристрою.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті