Понад 150 тис. людей за минулий тиждень захворіли на грип та ГРВІ

28 Березня 2019 2:25 Поділитися

За даними Міністерства охорони здоров’я Украї­ни, такий показник є нижчим у порівнянні з рівнем захворюваності в цей період минулого року. У жодній області не перевищено епідемічний поріг.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 390,4 на 100 тис. населення, що на 24,7% нижче рівня епідемічного порогу по Україні. Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіло 150 304 людини, із них 67,6% — діти віком до 17 років, 6 людей померли від грипу. З початку епідемічного сезону зареєстровано 54 летальних випадки.

Також було досліджено 87 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип — у 27 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А. З початку звітного тижня вакциновано 10 людей, а з початку епідемічного сезону — 161 536 осіб.

Наразі в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ та його регіональне географічне поширення.

МОЗ України наполегливо рекомендує уникати небезпечних наслідків надмірного призначення ліків та бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРВІ, особливо у дітей. Зокрема, у Міністерстві наголошують, що на сьогодні не доведено ефективність таких методів, як:

  • теплові процедури;
  • фітотерапія;
  • вітаміни;
  • інтерферони;
  • антибіотики для профілактики;
  • гомеопатичні препарати.

Ці методи не допомагають вилікувати грип, а така терапія може призвести до тяжких ускладнень.

Щеплення від грипу — це найкращий варіант знизити ризик:

  • захворіти на грип;
  • серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.

Вакцинація проти грипу відсутня в Календарі щеплень, тому вакцину можуть придбавати за рахунок місцевих бюджетів, підприємств або ж власним коштом громадян.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті