АМКУ виявлено факт узгоджених дій під час закупівель аптечок та медикаментів Хмельницькою АЕС

01 Квітня 2019 3:11 Поділитися

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (далі — відділення АМКУ) повідомляє, що за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів оштрафовано ТОВ «Аметрін ФК» у м. Київ та ТОВ «Своя аптека» у м. Харків на загальну суму 17 тис. грн. Відділення встановило, що дані товариства у 2017 р. узгодили дії під час процедури відкритих торгів із закупівлі аптечок та медикаментів для їх поповнення, які проводилися Відокремленим підрозділом «Хмельницька АЕС» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», у результаті чого переможцем торгів було визнано ТОВ «Амет­рін ФК». Вартість предмета закупівлі становила 56 365,99 грн.

Відділенням АМКУ встановлено, що товариства, використовуючи одну IP-адресу, в один день завантажили свої пропозиції на один електронний майданчик, а також подали ідентично оформлені документи.

Протягом трьох етапів електронного аукціону дані товариства не змінювали свої цінові пропозиції, залишаючи незмінною первинну пропозицію. При цьому в період підготовки й участі в торгах вони були пов’язані між собою діловими та господарськими відносинами.

Узгоджуючи свої дії та не змагаючись між собою, ТОВ «Аметрін ФК» та ТОВ «Своя аптека» діяли не самостійно, тим самим порушуючи Закон України «Про публічні закупівлі» та умови конкурентних процедур. Тому відповідно до норм законодавства ТОВ «Амет­рін ФК» та ТОВ «Своя аптека» не братимуть участі в публічних закупівлях протягом 3 років.

За матеріалами www.amc.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті