Огляд витрат буде здійснено у 9 сферах

11 Квітня 2019 4:24 Поділитися

Міністерство фінансів України (Мінфін) повідомляє, що розроблений ним проект розпорядження «Про проведення у 2019 р. оглядів витрат державного бюджету в окремих сферах» схвалено Урядом.

Згідно із цим проектом до огляду витрат залучаються 5 міністерств: Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство соціальної політики і Міністерство аграрної політики та продовольства України. У даних міністерствах проводитимуться огляди витрат у 9 сферах.

У Мінфіні зазначають, що основним елементом для створення ефективної системи планування бюджету на середньострокову перспективу є огляд витрат. Ця системна оцінка продемонструє доречність розподілених державних витрат та допоможе виявити видатки, які є неефективними або ж неактуальними.

Такі способи перевірки проводитимуть спеціально створені групи, до яких входитимуть представники відповідних міністерств та Мінфіну, а також незалежні експерти.

Робочі групи мають до 1 грудня поточного року подати до Уряду звіти про проведені огляди витрат у певних сферах, які міністерства оприлюднять на своїх офіційних сайтах і представлять на засіданні Уряду.

У результаті проведених оглядів урядовці прийматимуть рішення, що стане підставою для внесення пропозицій до бюджетної декларації та проекту державного бюджету на плановий період.

За матеріалами www.minfin.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті