Зупинити кір – МОЗ України закликає посилити заходи боротьби із захворюванням

12 Квітня 2019 3:18 Поділитися

Керівництвом Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) та Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) було проведено зустріч з представниками департаментів охорони здоров’я, а також освіти Рівненської, Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Під час зустрічі МОЗ закликало посилити заходи з протидії кору та зупинити зростання рівня захворюваності.

Заступник міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина зазначила, що заходи з вакцинації населення, проведені у Львівській обл. на початку року, дали свої результати, а саме майже 27 тис. вакцинованих дітей. Як наслідок, регіон втратив лідерські позиції із захворюваності. Вона підкреслила, що наразі проблем із вакциною проти кору в Україні немає.

Причина найбільшої чисельності хворих на кір у Західному регіоні полягає в тому, що велика кількість дітей свого часу пропустили процедуру щеплення.

Тому важливою є співпраця медиків та освітян у цій ситуації, адже можливість вакцинації дітей безпосередньо у школах значно підвищує якість отриманих статистичних даних, проведення спілкування з батьками та самого процесу вакцинації дітей, зауважив генеральний директор ЦГЗ МОЗ України Володимир Курпіта.

З початку року (з 28.12.2018 до 04.04.2019 р.) на кір захворіли 37 328 осіб, з яких 17 016 дорослих та 20 312 дітей; від ускладнень кору померли 14 осіб.

МОЗ України нагадує про необхідність дотримання Календаря профілактичних щеп­лень. У разі пропуску планового щеплення необхідно якомога швидше наздогнати графік.

Усі регіони забезпечені вакцинами проти кору, паротиту та краснухи. Станом на 4 квітня 2019 р. в Україні налічувалося 1 094 415 доз.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті