«Доступні ліки»: НСЗУ позитивно оцінює запуск програми на прикладі закарпатського села

12 Квітня 2019 5:34 Поділитися

Зауважимо, що перед переходом з 1 квітня адміністрування урядової програми «Доступні ліки» до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) в учасників фармацевтичного ринку виникали занепокоєння щодо участі в програмі через обов’язкове впровадження електронного рецепта. Зокрема, це було пов’язано з можливою відсутністю в аптек, розміщених у віддалених куточках країни, доступу до мережі Інтернет. З цієї причини жителі цих місцевостей могли втратити можливість користуватися ліками в рамках програми реімбурсації.

НСЗУ на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє про підключення до програми «Доступні ліки» невеличкого селища на Закарпатті — Великий Березний. Станом на 12 квітня в програмі беруть участь фізична особа — підприємець Т.О. Микитич та ТОВ «Ужфарм», якими вже виписано 164 електронних рецепти і за 109 рецептами відпущено лікарські засоби пацієнтам.

Самі ж учасники програми наголошують, що поки є певні затримки з обслуговуванням, оскільки для персоналу аптек виписування електронних рецептів у новинку.

«У нас понад 30 аптек у містах та селищах Закарпатського району. У кожному з населених пунктів наше підприємство вже з 1 квітня відпускає ліки за електронними рецептами. Є певні складнощі із швидкістю обслуговування, але ми сподіваємося, що найближчим часом ми опануємо нові правила і навички роботи з програмою, — прокоментували ситуацію працівники ТОВ «Ужфарм».

За матеріалами www.facebook.com/nszu.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті