За минулий тиждень від грипу померла ще одна людина — ЦГЗ

18 Квітня 2019 1:10 Поділитися

Центр громадського здоров’я України оприлюднив дані щодо захворюваності населення на грип та ГРВІ протягом 15-го тижня 2019 р. За звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіло 125 929 людей, із яких 66,5% — діти віком до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем показник захворюваності серед дорослих знизився на 2,3%, а серед дітей віком до 17 років залишився незмінним.

Загалом показник інтенсивності захворюваності становив 327,1 на 100 тис. населення, що на 36,9% менше від встановленого епідемічного порогу в Україні.

Протягом тижня зареєстровано один летальний випадок, спричинений захворюванням на грип, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції. Із початку епідемічного сезону від ускладнень грипу померло 60 українців, зокрема 12 дітей віком до 17 років. Жоден не був вакцинований проти грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу не було вакциновано жодної людини, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 161 539 осіб.

МОЗ України нагадує, що найкращий спосіб знизити ризик захворювання на грип та уникнути серйозних ускладнень — щорічна вакцинація проти грипу.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті